35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν τον Χρυσοχοΐδη!

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ξαναχτύπησε. Τριάντα πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εγκαλούν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις επιπτώσεις που έχει η γραφειοκρατία στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στη διαφάνεια και στην καθημερινότητα του πολίτη.
Θεωρούν ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, η προσπάθεια για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας απαιτεί πρακτικές παρεμβάσεις, για να αρθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που εμποδίζουν τη σύσταση μιας νέας επιχείρησης. Τονίζουν ότι η κακή οργάνωση του κρατικού μηχανισμού αποτελεί το βασικό όπλο των όποιων διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων για να διατηρούν τα προνόμιά τους και επισημαίνουν ότι ο νόμος Κατσέλη περί απλοποίησης των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών παραμένει στα χαρτιά, επειδή από τον Ιούνιο που ψηφίστηκε μέχρι τώρα δεν έχει ενεργοποιηθεί το Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων! Για να στηρίξουν δε τα επιχειρήματά τους επικαλούνται την έκθεση «Doing Business 2010» της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία για τη σύσταση μιας μικρής νέας επιχείρησης στη χώρα μας απαιτούνται στην καλύτερη περίπτωση 15 ημέρες και 1.100 ευρώ, ενώ αντίστοιχα στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτούνται 8 ημέρες, με συνολικό κόστος 417 ευρώ. Και φυσικά, όσο πιο περίπλοκη γίνεται η εταιρική μορφή, τόσο αυξάνεται το κόστος και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές Σοφία Γιαννακά, Νάσος Αλευράς, Θανάσης Οικονόμου, Όλγα Ρενταρή-Τέντε, Χαρά Κεφαλίδου, Σπυροπάνος Μαργέλης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Παύλος Στασινός, Μιχάλης Κατρίνης, Κώστας Γείτονας, Εύα Καϊλή, Αθανασία Μερεντίτη, Ελένη Τσιαούση, Χρήστος Χάιδος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Κώστας Καρτάλης, Σίμος Κεδίκογλου, Χρήστος Κατσούρας, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Σάββας Εμινίδης, Νικόλαος Ζωίδης, Βασίλειος Γιουματζίδης, Δημήτριος Βαρβαρίγος, Ηλίας Θεοδωρίδης, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Τόνια Αντωνίου, Γιάννης Αμοιρίδης, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, Θεόδωρος Παραστατίδης, Έκτορας Νασιώκας και Οδυσσέας Βουδούρης.


Σχολιάστε εδώ