ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

Βουλευτές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες τους έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν οι κυβερνήσεις τους να προσπαθούν να πείσουν τους λαούς τους για την ανάγκη να στηριχθεί οικονομικά η Ελλάδα και ένα ελληνικό κόμμα να διαφωνεί και να αντιτάσσεται στην προσπάθεια αυτή. Μεταξύ αυτών ήσαν και βουλευτές από κόμματα της Κύπρου. Το κλίμα που συνάντησαν εξέπληξε δυσάρεστα τους βουλευτές που συμμετείχαν στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ.
vΜε ευθείες βολές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, στο ζήτημα της συμφωνίας με την κινεζική COSCO, απάντησε ο Γ. Βουλγαράκης στις αιχμές που εκτόξευσε εναντίον του ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο. Σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην υπουργός κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις γιατί «με τις πρακτικές του κόμματός του εμπόδισε να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του Λιμένα Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να χαθούν 4 δισ. ευρώ για τη χώρα». Παράλληλα ο κ. Βουλγαράκης αποκάλυψε ότι παλαιότερα, λόγω των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του προκειμένου ματαιώσουν την παραχώρηση του Λιμένα Πειραιά, ο ίδιος αναγκάστηκε να υπογράψει την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα σε πλωτό του Λιμενικού, στη μέση του λιμανιού του Πειραιά!
vΘέλουν το χάος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πάγκαλος με αφορμή το χουνέρι που έπαθε στο Παρίσι. Μα ήδη χάος υπάρχει κυρ αντιπρόεδρε. Κι αυτό δεν ήρθε μόνο του. Κάποιοι το έφεραν. Μεταξύ αυτών είστε κι εσείς που καμιά εικοσαριά χρόνια κυβερνήσατε…
vΈχασε ο Μάκης Γιακουμάτος στη σφοδρή σύγκρουσή του με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώρ. Πατούλη και με αντικείμενο διαμάχης την προεδρία του Συλλόγου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού. Ο βουλευτής της ΝΔ στήριζε την υποψηφιότητα του μέχρι πρότινος προέδρου Δημ. Στεργίου και το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε με κάθε τρόπο να αποτρέψει τον κ. Πατούλη να είναι υποψήφιος στις εκλογές. Πληροφορίες λένε μάλιστα ότι έδωσε σκληρή μάχη για την επανεκλογή του κ. Στεργίου. Ωστόσο, οι εκλογές που έγιναν την περασμένη Πέμπτη έκρυβαν μια δυσάρεστη έκπληξη για τον βουλευτή: Ο κ. Πατούλης πήρε 19 ψήφους έναντι 12 του κ. Στεργίου. Λίγες ώρες νωρίτερα, σε συζητήσεις του στο καφενείο της Βουλής, εμφανιζόταν σίγουρος για την… ήττα του κ. Πατούλη!


Σχολιάστε εδώ