Στο έλεος του Θεού οι πρεσβείες μας στο εξωτερικό

Πιο συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι έχει εγκαταλείψει τις πρεσβείες της Ελλάδος στο εξωτερικό και τους έλληνες διπλωμάτες στην τύχη τους, γιατί αδυνατεί να ιεραρχήσει με τον σωστό τρόπο τις εθνικές προτεραιότητες.

«Τώρα που πρέπει να αλλάξουμε τη διεθνή εικόνα της χώρας έχουμε ανάγκη από μια σοβαρή Διπλωματική Υπηρεσία, που να δουλεύει καλά και να αποδίδει», τόνισε ο Παναγιωτόπουλος.

Στη συνέχεια άσκησε αυστηρή κριτική στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών, επειδή –όπως είπε– έδειξαν μεγάλη απροθυμία να καταδικάσουν το όργιο της βίας και του αίματος σε βάρος του λαού της Λιβύης από το καθεστώς Καντάφι.

«Τι σας εμπόδισε να καταδικάσετε από την αρχή τις επιθέσεις του καθεστώτος Καντάφι εναντίον αμάχων πολιτών;» ρώτησε τον Δ. Δρούτσα ο τομεάρχης της ΝΔ.

«Μήπως οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας που έχει το ΠΑΣΟΚ, από την ίδρυσή του, με τον ίδιο τον Καντάφι και τους συνεργάτες του;».

Αμέσως μετά πήρε τη σκυτάλη ο βουλευτής της ΝΔ Β. Αντώναρος, ο οποίος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός ήταν μέχρι πρότινος μέλος του διοικητικού συμβουλίου σ’ ένα διεθνές ίδρυμα, το οποίο διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία του λιβυκού κράτους και της οικογένειας Καντάφι.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας έδειξε εντελώς αμήχανος και θορυβημένος, γι’ αυτό και απέφυγε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης να απαντήσει, παρόλο που πιέστηκε πολύ από πολλούς βουλευτές της ΝΔ.

«Μα, ο πρωθυπουργός έχει παραιτηθεί απ’ το συμβούλιο αυτό», ήταν τα μόνα λόγια που κατάφερε να αρθρώσει ο υπουργός, βομβαρδιζόμενος από κάτω…


Σχολιάστε εδώ