Στη σκαλωσιά…

#Συναίνεση, με βάση όμως την πολιτική κυβέρνησης – «τρόικας» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ζητά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Πακωνσταντίνου. Αρνήθηκαν ακόμη και να το κουβεντιάσουν ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσήλθαν εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ, της Δημοτικής Αριστεράς και της Δημοτικής Συμμαχίας. Για δυνατότητα συγκλίσεων μιλούν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για βασικές διαφωνίες κάνουν λόγο οι «συνομιλητές». Για να δούμε τι θα δούμε μετά την 25η Μαρτίου.

#Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συζήτησε την Τετάρτη την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, παρόντος και του αρμοδίου Γ. Παπακωνσταντίνου. Απαγορευμένες λέξεις αναδείχθηκαν το «Μνημόνιο» και η «τρόικα», αξιοσημείωτες κόντρες δεν υπήρξαν παρότι η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας για τη Σύνοδο Κορυφής, εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξη για την ικανοποίηση των αιτημάτων της χώρας, ενώ ο γραμματέας του Κινήματος Μιχ. Καρχιμάκης ζήτησε το «αδύνατο»: δημιουργία συμμαχίας δυνάμεων απέναντι σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν θα τα καταφέρει. Ο κ. Καρχιμάκης δεν έκρυψε πάντως την ανησυχία του για κοινωνικές αντιδράσεις.

#Εκπλήσσει δυσάρεστα η στάση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση στον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος της απεργίας πείνας των 300 «λαθρομεταναστών» στο Μέγαρο Υπατία. (Σ.σ.: Όσο δούλευαν ανασφάλιστοι και σχεδόν τζάμπα στα Χανιά, επί χρόνια, είχαν το δικαίωμα να ζήσουν, τώρα που διεκδικούν στοιχειώδη δικαιώματα, είναι ανεπιθύμητοι.) Ούτε «ψύλλος στον κόρφο» του υπουργού αναπληρωτή Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και της υφυπουργού Άννας Νταλάρα, που βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο. Και να θέλουν, δεν μπορούν.

#Εργαζόμενοι των 700 – 900 ευρώ οι δύο νεαροί αστυνομικοί που τόσο άγρια δολοφονήθηκαν την ώρα της δουλειάς τους. Πέραν της συγκίνησης και της οργής, ο θάνατος του Γιάννη Ευαγγελινέλη και του Γιώργου Σκυλογιάννη ανέδειξε για άλλη μια φορά όλες τις παθογένειες που υπάρχουν στο

Αστυνομικό Σώμα, σύμφωνα με εξοργιστικές καταγγελίες των συνδικαλιστών του κλάδου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής μίλησε για ανάγκη εξοπλισμού των δυνάμεων των Σωματείων Ασφαλείας και για κονδύλια και εκσυγχρονισμό, όπως τόσοι και τόσοι προκάτοχοί του. Καθώς δεν διέψευσε τα προβλήματα, μήπως είναι ώρα και να αντιμετωπιστούν;

#Η γραμματέας του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης Αθ. Δρέττα, εν όψει της αναμόρφωσης της λίστας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ανέφερε ως παράδειγμα ότι οι εργαζόμενοι στα ορυχεία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες δεν ανήκουν στα Βαρέα… Έσπευσε αμέσως η κ. Δρέττα να διευκρινίσει πως δεν σημαίνει κάτι η αναφορά της, για να επιβεβαιώσει όμως ότι εκτός ΒΑΕ θα μείνουν τουλάχιστον 200.000 σημερινοί δικαιούχοι. Τώρα πάντως δικαιώνεται το πόνημα του κ. Π. Μπεχράκη, το οποίο το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση απέρριπτε και λοιδορούσε.

#Πρόταση νόμου για την ουσιαστική προστασία των ανέργων κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος, ζητώντας ταυτόχρονα τα συγκεκριμένα μέτρα να ισχύουν και για τους αυτοαπασχολούμενους, που οδηγούνται στο κλείσιμο των καταστημάτων τους. Χωρίς πολλά πολλά, απέρριψαν την πρόταση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Καλά, πού ζει ο κ. Μαυρίκος, για να εισηγείται όσα εισηγήθηκε υπέρ των ανέργων; Εδώ εξελίσσεται μάχη για να μη μειωθεί και το σημερινό πενιχρό επίδομα ανεργίας, για αυξήσεις και επεκτάσεις θα μιλάμε τώρα;

#Όταν ο Γ. Δραγασάκης, που ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε, για τις γνώσεις και τη σοβαρότητά του, ακόμη και σκληρούς αντιπάλους, μιλά για την οικονομία, το μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυτονόητο. Την Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο «Στέκι» στο Μαρούσι (Σαλαμίνας 32 και Μητροπόλεως) ο κ. Δραγασάκης θα παρουσιάσει «την πρόταση της Αριστεράς για το χρέος και την έξοδο από τη σημερινή κρίση». Την επόμενη Κυριακή τα νεώτερα.


Σχολιάστε εδώ