Στης Σοφοκλέους τα παιχνίδια

δ Ανεξάρτητα από τις ημερήσιες διακυμάνσεις της αγοράς μας, ιδίως όσο πλησιάζουμε στις «κρίσιμες» ημερομηνίες των Συνόδων Κορυφής -γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ειδήσεις ενδέχεται να βγουν και από τη Σύνοδο της 11ης Μαρτίου κι όχι μόνο από αυτήν της 25ης του μηνός- το μόνο σίγουρο πλέον είναι πως ο μέσος επενδυτής πρέπει να διατηρεί μιαν αυξημένη ετοιμότητα, πάντα με την προϋπόθεση πως είναι ενεργός, δραστηριοποιείται δηλαδή στην αγορά μας.
δ Στο πλαίσιο αυτό η πλέον ενδεδειγμένη τακτική είναι αυτή που συνιστούν αρκετοί επαγγελματίες της αγοράς. Δηλαδή η διατήρηση αυξημένης ρευστότητας, κατά πολλούς έως και σε ποσοστό 60%, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όταν και θα ξεκαθαρίσει το κατά πόσον η Ευρώπη θα αναλάβει συντονισμένη δράση ως προς τη διαχείριση χρέους, ελληνικού και μη!
δ Υπό αυτές τις συνθήκες, η καθημερινή ενασχόληση με τα δρώμενα στο ταμπλό αφορά περισσότερο τους επαγγελματίες παρά τον μέσο ιδιώτη επενδυτή, ιδίως όταν το χαρτοφυλάκιό του δεν περιλαμβάνει τίτλους που χρήζουν «άμεσης παρακολούθησης». Ό,τι άλλο απλώς στοιχίζει σε χρήμα και χρόνο.
ΥΓ.: Το ότι εσχάτως πληθαίνουν τα σενάρια περί υποβάθμισης της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και περί αναδιάρθρωσης του χρέους, απλώς και μόνο ενισχύει τις απόψεις περί «διακριτικής αποχής» μας μέχρις ότου ολοκληρωθούν σύνοδοι και διαβουλεύσεις. Μετά βλέπουμε…


Σχολιάστε εδώ