στα ενδότερα των ομάδων

=Όταν η Πολιτεία σηκώνει ψηλά τα χέρια και δηλώνει αδύναμη να διοργανώσει τον τελικό Κυπέλλου ενός αθλήματος, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν λειτουργεί σε αυτήν τη χώρα. Γίναμε έρμαιο 100-200 ατόμων από κάθε ομάδα που το μόνο που τους ενδιαφέρει και τους εκφράζει είναι η βία οποιασδήποτε μορφής.
=Μόνο που αποφάσεις σαν κι αυτή που ελήφθη για την αναβολή του αγώνα απλώς επιτρέπουν στους ανεγκέφαλους να πανηγυρίζουν για τη μεγάλη νίκη τους. Διότι θεωρούν νίκη τους την αναβολή του τελικού.
=Όπως, όμως, έλεγε ένας πρώην αθλητής μπάσκετ που έχει ζήσει την έκρηξη της βίας και στα κλειστά γήπεδα, τέτοιες πρακτικές μοιάζουν με χορήγηση ασπιρίνης σε καρκινοπαθείς. «Μόνο αν το κακό χτυπηθεί στη ρίζα του μέσα από την εφαρμογή των νόμων θα διώξουμε τους μπαχαλάκηδες από τα γήπεδα», μας ανέφερε ως λύση του προβλήματος της βίας στους αθλητικούς χώρους.
=Το πρόβλημα δημιουργείται από την αδυναμία της Πολιτείας να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια θέσπισε στο παρελθόν. Οι συνεχείς τροποποιήσεις των νομοσχεδίων δεν προσφέρουν λύσεις, αλλά διογκώνουν το πρόβλημα.
=Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, κάποιοι που έχουν προσβάσεις στους χώρους των ανεγκέφαλων προαναγγέλλουν ακόμα χειρότερες καταστάσεις έως τη λήξη της σεζόν. Ακόμα και για νέες οδομαχίες κάνουν λόγο στις διάφορες συζητήσεις τους.
=Ο ελληνικός αθλητισμός, όμως, δεν αντέχει νέα θύματα. Κι αυτό οφείλουν να το βάλουν καλά στο μυαλό τους πρώτοι απ’ όλους οι παράγοντες, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα εάν καταλήξουμε σε κάποιο λουτρό αίματος.
=Με όσα έγιναν στο ντέρμπι και με εκείνα που ακολούθησαν, ωστόσο, πέρασε σε δεύτερη μοίρα μια χιουμοριστική συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Μητσάρας. Ο γνωστός άκακος φίλαθλος που εμφανίζεται σε όλα τα γήπεδα του λεκανοπεδίου και δίνει το δικό του ρεσιτάλ.
=Ο Μητσάρας υποστήριξε ότι ο Νικόλας Πατέρας αντιγράφει τις κινήσεις του για να μείνει στην επικαιρότητα. Ένας ισχυρισμός που προκάλεσε πολλά γέλια ακόμα και πρωτοκλασάτων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.
=Ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας, μάλιστα, γνώριζε για τη συνέντευξη του Μητσάρα πριν από τη δημοσίευσή της. Προφανώς από πηγή μέσα στον Ολυμπιακό, καθώς από εκεί έγιναν οι ενέργειες για τη συνέντευξη του Μητσάρα.
=Ο Πατέρας, πάντως, κρατάει στάση αναμονής και αποφεύγει να απαντήσει στις όποιες προκλήσεις. Προφανώς κάτι περιμένει για να βρεθεί σε θέση ισχύος και να διεκδικήσει την επιστροφή του στο προσκήνιο.
=Πιο ισχυρός από ποτέ αισθάνεται, ασφαλώς, ο Σάκης Τσιώλης παρά τις επιθέσεις που δέχεται από τον Αχιλλέα Μπέο. Ο καρδιτσιώτης τεχνικός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τις μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας.
=Το όνομα του Τσιώλη περιλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφίων διαδόχων του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ εάν χωρίσουν οι δρόμοι του Ισπανού με την Ένωση. Επίσης αποτελεί βασικό στόχο των ανθρώπων του Άρη, που θέλουν να ελληνοποιήσουν την ομάδα τους και ποντάρουν στον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού Βόλου.
=Από κοντά και ο Ηρακλής, καθώς θεωρείται δεδομένη η αντικατάσταση του Γιώργου Παράσχου το ερχόμενο καλοκαίρι. Επίσης υπάρχει και η Λάρισα, στην οποία θεωρούν τον Τσιώλη τον μοναδικό που μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο και να επαναφέρει τους «βυσσινί» στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
=Στους μνηστήρες για τον Θεσσαλό θα προστεθούν και δύο ομάδες που θα ανέβουν το καλοκαίρι στη Σούπερ Λίγκα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικός τον θέλουν αντί του Ντε Μολ και του Τεννέ αντίστοιχα.
=Τόσο ο Γιώργος Χριστοβασίλης όσο και ο Φώτης Κωστούλας έχουν προτείνει στον Τσιώλη κλειστό τριετές συμβόλαιο, αλλά γνωρίζουν ότι δεν έχουν ιδιαίτερες πιθανότητες να αποσπάσουν την υπογραφή του.
=Υπό προϋποθέσεις θα ασχοληθεί με τον Τσιώλη και ο Ατρόμητος. Σε αυτήν την περίπτωση ο Γιώργος Δώνης θα γίνει ένα από τα φαβορί για τον πάγκο του Άρη, αν και ο ίδιος θα προτιμούσε τον ΠΑΟΚ από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, και μάλιστα φλέρταρε με τον «Δικέφαλο του Βορρά» πριν καταλήξει ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην αποτυχημένη, όπως αποδείχθηκε, επιλογή του Μπερέτα.
=Τελικά έσκασε η βόμβα Φετφατζίδη στον Ολυμπιακό. Ο διπλανός σάς είχε γράψει εδώ και έναν μήνα ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβαλε στον πάγκο τον νεαρό διεθνή, για τον οποίο πολλοί περίμεναν επιστροφή στην εντεκάδα μετά το γκολ που πέτυχε στο φιλικό της Εθνικής με τον Καναδά.
=Ο ισπανός τεχνικός, όμως, είχε δείξει τις προθέσεις του μέσα από συνέντευξη σε καθημερινή εφημερίδα, στην οποία εμμέσως πλην σαφώς περνούσε το μήνυμα ότι ο Φετφατζίδης απέτυχε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Όπως επίσης ότι στην πορεία τον προσπέρασαν άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού, όπως ο Ζαϊρί, ο οποίος εκμεταλλεύεται ακόμα και τις ολιγόλεπτες συμμετοχές του και κάνει τη διαφορά.
=Μπροστά σε γκρεμό και πίσω από ρέμα έχει βρεθεί ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Ο προπονητής του Άρη προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στον Σέρχιο Κόκε με τα δυνατά στηρίγματα στη διοίκηση της ΠΑΕ και στον Μπομπαντίγια με τον εκρηκτικό χαρακτήρα.
=Ο Αργεντινός, πάντως, δείχνει πως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και δικαίως παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Ισπανό. Ο Κόκε, όμως, δεν καταλαβαίνει από τέτοια και φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Μιχαλήτσο, ο οποίος καλείται να δώσει απαντήσεις και στα αρνητικά αποτελέσματα των «κίτρινων», που απειλούν να τους αφήσουν εκτός Ευρώπης.
=Από τα ψηλά στα χαμηλά βρέθηκε ο Ματίας Ντεγκρά. Εκεί που ήταν τελειωμένη υπόθεση η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» αναθεώρησαν τη στάση τους και ο Αργεντινός βρέθηκε στον αέρα.
=Στην Τρίπολη, άλλωστε, του έστειλαν μήνυμα ότι αποκλείεται να του κάνουν πρόταση για επέκταση του συμβολαίου του επειδή δεν τους άρεσαν κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν. Έτσι, ο Ντεγκρά θα παίξει ουσιαστικά μόνο για τον Παναθηναϊκό, ενδεχομένως για την ΑΕΚ και ίσως για τον Άρη εάν αποχωρήσει από τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Σηφάκης.
=Το θετικό για τον Αργεντινό είναι ότι δεν νοιάζεται τόσο για τα χρήματα. Όπως λένε στην Τρίπολη, η προίκα που εξασφάλισε από τη γυναίκα του επιτρέπει στον Ντεγκρά να παίζει ποδόσφαιρο ουσιαστικά για τη δόξα.


Σχολιάστε εδώ