Πετσοκόβοντας… ανέργους!

FΜερικές φορές οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να μη χαίρονται, όταν επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ τους: Γράφαμε στο «Π» την περασμένη Κυριακή ότι ακόμη και τα επιδόματα ανεργίας θα «τσεκουρωθούν» με το νέο πρόγραμμα λιτότητας της περιόδου 2012-2015, που υπέγραψε ο Γ. Παπακωνσταντίνου με την αναθεώρηση του Μνημονίου. Την Πέμπτη, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ότι οι άνεργοι πλησίασαν τον Ιανουάριο τους 700.000, η Κομισιόν επιβεβαίωσε πλήρως αυτό το ρεπορτάζ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Νίκου Χουντή.
FΟ Επίτροπος Όλι Ρεν στην απάντησή του επισημαίνει ότι το επίδομα ανεργίας θα παρέχεται έπειτα από έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ανέργων και προαναγγέλλει τη δραστική μείωση και άλλων κοινωνικών παροχών έπειτα από αξιολόγησή τους. Για το 2012, λέει, το ποσό των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ θα προκύψει «από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία».
FΔυστυχώς, λοιπόν, επιβεβαιωθήκαμε. Το απλό ερώτημα είναι γιατί αυτή την είδηση, που θα μπορούσαν όλα τα μεγάλα κανάλια και εφημερίδες να έχουν «αλιεύσει» με μια προσεκτική ανάγνωση του Μνημονίου, δεν την είδαμε πρωτοσέλιδη πουθενά, ούτε και απασχόλησε τους λαλίστατους σχολιαστές των δελτίων στις 8.00; Ας μην δώσουμε απάντηση εδώ, γιατί το θέμα ξεφεύγει από το πεδίο της στήλης και ανάγεται στη σφαίρα της σύγχρονη επιστήμης της προπαγάνδας…


Σχολιάστε εδώ