Νέα «ήττα» για τον Καμίνη

Πρόκειται για έναν θεσμό που εισήχθη μέσω του «Καλλικράτη», κατ’ αντιστοιχίαν του Συνηγόρου του Πολίτη. Ο «Συμπαραστάτης του Δημότη» θα ακούει τα παράπονα των κατοίκων της πρωτεύουσας κατά των αυθαιρεσιών της δημοτικής αρχής και των οργάνων της και θα αναλαμβάνει να επιλύει τις διαφορές. Για το συγκεκριμένο πόστο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Καμίνης λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του ως επικεφαλής της συγκεκριμένης Ανεξάρτητης Αρχής.

Φευ όμως!

Η λίστα με τους 12 υποψηφίους που παρουσίασε στους δημοτικούς συμβούλους δεν συγκέντρωσε τον προβλεπόμενο αριθμό ψήφων, που σημαίνει ότι παραμένει ανοιχτό το ρήγμα στον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη» παρά τις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να κλείσει η πληγή.

Έτσι ο κ. Καμίνης, όταν είδε ότι οδηγείται σε Βατερλώ η πρότασή του, τράπηκε σε άτακτη υποχώρηση, μη τολμώντας να προχωρήσει σε δεύτερη ψηφοφορία, γνωρίζοντας πως και πάλι δεν θα επιτύχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Στην απέλπιδα προσπάθειά του να αναζητήσει συμμάχους και από άλλες δημοτικές ομάδες, απευθύνθηκε στην παράταξη Κακλαμάνη, λέγοντας ότι πρέπει να συνεννοηθούμε για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο ίδιος μάλιστα έβαλε «νερό στο κρασί του», αφού αρχικά ήθελε να περάσει τις επιλογές του τονίζοντας ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις για άλλον υποψήφιο, κατάλληλο, που θα μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του νέου θεσμού.

Χωρίς να απέχει από την πραγματικότητα, ο κ. Καμίνης βρίσκεται όμηρος των επιλογών του, αλλά και των πιέσεων που δέχθηκε κατά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. Σε αυτό συμμετείχαν στελέχη του νεοφιλελεύθερου χώρου, προερχόμενα από τη «Δράση» του Στέφανου Μάνου, μέχρι ανένταχτοι που κινούνται στα όρια της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Επομένως αντιλαμβάνεται κανείς την αγωνία του να διατηρήσει τη συνοχή στην ομάδα του, που φυλλορροεί.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κίνησή του για αξιοποίηση του δημοτικού συμβούλου Τάσου Αβραντίνη (Μάνος), με τον διορισμό του ως προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Αναγνωστόπουλου.

Παράλληλα αναβάθμισε την παλαίμαχο πολιτικό (Δημοκρατική Αριστερά) Άννα Φιλίνη, αναγορεύοντάς την σε αντιδήμαρχο Διεθνών Σχέσεων.

Για να μη μείνει καμία συνιστώσα του συνδυασμού του παραπονούμενη, τοποθέτησε αντιδήμαρχο Πολεοδομίας τον Νίκο Κόκκινο (μέλος του ΠΑΣΟΚ).

Όσο για την αντιδημαρχία Οικονομικών, που έμεινε κενή μετά την παραίτηση Αναγνωστόπουλου, αυτή θα παραμείνει για ένα χρονικό διάστημα υπό την άμεση εποπτεία του. Το βέβαιο είναι ότι το μέλλον είναι άδηλο για τη συνοχή της πλειοψηφούσας παράταξης, ενώ οι «Κασσάνδρες» προβλέπουν ότι «σε έξι μήνες ο δήμαρχος δεν θα μπορεί να διοικεί»!


Σχολιάστε εδώ