Λουκέτο έβαλε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σημειώθηκε αναταραχή, αντεγκλήσεις, φωνές μεταξύ των παρατάξεων και πολλών πολιτών και γονέων, για το θέμα των σχολικών μεταφορών, που ταλαιπωρεί τους μαθητές και τους γονείς από τα Χριστούγεννα, χωρίς η κυβέρνηση να έχει δώσει ακόμη λύση. Έτσι λοιπόν το Συμβούλιο αποφάσισε να μείνει κλειστή επ’ αόριστον η Περιφέρεια, μέχρι βεβαίως να λυθεί το πρόβλημα.

Στην ίδια συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο απέτυχε να εκλέξει «Συνήγορο του Πολίτη» αφού ο δικηγόρος Αλέξανδρος Βραδής, που έχαιρε της εμπιστοσύνης του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου και όχι μόνο, συγκέντρωσε στην επαναληπτική ψηφοφορία 25 ψήφους (χρειαζόταν 27), έναντι 2 ή 3 των υπολοίπων συνυποψηφίων του. Ατυχώς ο έτερος «δεξιός» υποψήφιος, ο κ. Σπύρος Ανδριώτης, σύμβουλος του βουλευτή Νίκου Δένδια όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, προτίμησε, παρά τις ελάχιστες ψήφους που πήρε στην πρώτη ψηφοφορία, να μην αποσυρθεί, για να «μην περάσει» η επιθυμία του περιφερειάρχη. Η ειρωνεία είναι ότι ο κ. Ανδριώτης στην κρίσιμη τελευταία ψηφοφορία πήρε 2 ψήφους, όσες δηλαδή έλειπαν από τον κ. Βραδή. Αποτέλεσμα: Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εξαιτίας της μωροφιλόδοξης στάσης κάποιων, έμεινε χωρίς «Συνήγορο του Πολίτη» και θα την πληρώσουν τελικά τη νύφη οι πολίτες!

Αντίθετα, έστω και με οριακή πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο της Κέρκυρας, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή, επέλεξε για «Συνήγορο του Δημότη» το ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κέρκυρα, τον δικηγόρο Θωμά Αθανασίου.


Σχολιάστε εδώ