Κατήγγειλαν στη Βουλή τον Μάτσικα για πιέσεις και εκβιασμούς εργαζομένων

Μαγνητοσκόπησε τη συνέλευση των συντακτών και αφού ζήτησε έπειτα τις κασέτες έβαλε, μετά τον σάλο που ξέσπασε, τους τεχνικούς να δηλώσουν ότι δεν γνώριζε ότι… μαγνητοσκοπούσαν. Κατήργησε το Τμήμα Μάρκετινγκ προφανώς για να φέρει διαφημιστή απ’ έξω και προσέλαβε ιδιώτη οικονομικό διευθυντή αντί να ζητήσει τη μετάταξη άλλου από το Δημόσιο. Αυτά κι άλλα πρωτοφανή κατήγγειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου στη Βουλή για τον πρόεδρο του ΑΠΕ Ηλία Μάτσικα στη συζήτηση της πρώτης από τις… επτά ερωτήσεις που έχουν καταθέσει τα πολιτικά κόμματα. Περισσότεροι από πενήντα συντάκτες του Πρακτορείου παρακολούθησαν τη συζήτηση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής άδειασε τον διευθυντή του ΑΠΕ, που τα έχει κάνει άνω κάτω.
Αποφεύγοντας όμως ουσιαστικά να απαντήσει σε όσα κατήγγειλε ο τομεάρχης ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου.
Κουβέντα δεν είπε για τις παράτυπες προσλήψεις, για τις εκτός νόμου τοποθετήσεις διευθυντών, για τον εκδότη-διευθυντή τοπικής εφημερίδας που τοποθέτησε προϊστάμενο στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και για όλα τα άλλα που αναφέρουμε στην αρχή. Το μόνο που βρήκε να πει στον τομεάρχη της ΝΔ ήταν ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, αγνοώντας ότι αυτός είναι ο κυριότερος ρόλος των βουλευτών…
O κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να υπάρξουν συναντήσεις όλων των εργαζομένων και των εκπροσώπων των κομμάτων. Ταυτόχρονα τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ιδιωτικοποίησης και φαινόμενα τρομοκρατίας. Βέβαια, ακόμα και ο κ. Πεταλωτής έμεινε με ανοικτό το στόμα όταν άκουσε ότι ο διευθυντής του ΑΠΕ απείλησε συντάκτη για να τον πάρει μαζί του σε συνέντευξη με τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να φωτογραφηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας! Συγκεκριμένα ο Ηλίας Μάτσικας ζήτησε φορτικά από τον αρμόδιο συντάκτη να φωτογραφηθεί μαζί με τον Σαμαρά μετά τη συνέντευξη που θα έδινε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο συντάκτης δεν δέχθηκε και ο διευθυντής του ΑΠΕ τον… απείλησε…
Στη Βουλή κατατέθηκαν στοιχεία για τοποθετήσεις σε θέσεις που δεν προβλέπονται από το Προεδρικό Διάταγμα και αυξήσεις και επιδόματα θέσεων που δόθηκαν από τη διεύθυνση Μάτσικα. Ακόμα καταγγέλθηκε ότι ο διευθυντής του Πρακτορείου απείλησε εργαζόμενο στο ΑΠΕ πως «εάν γίνουν ερωτήσεις για παράνομες προσλήψεις, αυτός… θα απολύσει τον συγκεκριμένο κι άλλους εργαζομένους που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου».
Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι ο οικονομικός διευθυντής του Πρακτορείου κ. Ριζάς κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ηλία Μάτσικα για τα όσα συκοφαντικά υποστήριξε μπροστά στην κάμερα του ΑΠΕ. Στην αγωγή του ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Πρακτορείου καταγγέλλει ότι δέχθηκε και απειλές από τον Ηλία Μάτσικα. Aκόμα προσθέτει ότι ο διευθυντής του Πρακτορείου απέκρυψε στοιχεία από το ΔΣ του ΑΠΕ, ενώ επέστρεψε 1.100.000 ευρώ από την έκτακτη βοήθεια που του είχε δώσει ο αρμόδιος υφυπουργός και από την άλλη καθυστέρησε να πληρώσει τους εργαζομένους.
Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να κατατεθούν νέες ερωτήσεις για θέματα προσλήψεων στο ΑΠΕ και καταργήσεις τμημάτων.


Σχολιάστε εδώ