Κέρδισε το στοίχημα των 60 ημερών ο Μιχαλολιάκος

Οι 60 πρώτες μέρες του νέου δημάρχου στη διάρκεια των οποίων είχε δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των σκουπιδιών και θα δρομολογήσει την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης, που χρόνιζαν, πέρασαν. Και με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τρίτη θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά ότι το στοίχημα που είχε βάλει για την επίτευξη κάποιων στόχων στο διάστημα αυτό, το κέρδισε!

Στη συνέντευξή του ο δήμαρχος του Πειραιά εμφανίστηκε προσγειωμένος, σίγουρος και αισιόδοξος. Έδειξε πως στο διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου βρήκε τον χρόνο να ενημερωθεί για τα θέματα που ταλανίζουν την πόλη από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα.

Όπως είπε ο Β. Μιχαλολιάκος οι ενότητες στις οποίες κατέταξε τη δημοτική δραστηριότητα και θα αποτελέσουν τον πυρήνα της δράσης του αυτήν την τετραετία είναι: 1) Διαφάνεια – αξιοκρατία, 2) Οικονομικά, 3) Καθαριότητα, 4) Ομαλή μετάβαση στον «Καλλικράτη», 5) Ποιότητα ζωής.

Ειδικά για την καθαριότητα ο δήμαρχος είπε πως είχε βάλει πολύ ψηλά τον πήχυ στοχεύοντας μέσα σε 60 μέρες να καθαρίσει η πόλη. Σήμερα, όντως η πόλη είναι καθαρή. Αυτό, όπως είπε, οφείλεται στους εργαζόμενους, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τη δημοτική αρχή, κάλυψαν τα κενά που υπάρχουν λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων και έφεραν την πόλη σε λογαριασμό. Παράλληλα καθάρισαν την έκταση του δήμου στο Σχιστό, απομακρύνοντας 1.300 τόνους από ογκώδη αντικείμενα και σκουπίδια.

«Η κατάσταση στην καθαριότητα ήταν κυριολεκτικά χαώδης», τόνισε ο δήμαρχος. «Από τα 77 οχήματα λειτουργούσαν μόνο τα 22. Ήδη έχουν επισκευαστεί άλλα 13, ενώ αποκτήθηκε κι ένα καινούργιο απορριμματοφόρο. Έτσι, στο διάστημα των 60 ημερών τριπλασιάστηκαν τα δρομολόγια των οχημάτων περισυλλογής απορριμμάτων, πλύθηκαν οι κάδοι που είχαν να πλυθούν 8-10 χρόνια, ενώ τον Ιανουάριο αυξήθηκαν κατά 45% τα ανακυκλωθέντα απορρίμματα».

Όσον αφορά τα οικονομικά του δήμου ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος να φέρεται στην ΤΑ σαν να ανήκει σε άλλη χώρα: «Δεν είναι δυνατόν να κακίζει το ΔΝΤ που μας έχει βάλει επιτόκιο 6% και το ίδιο το κράτος να δανείζει με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο την ΤΑ. 83 εκατ. δάνειο έχει πάρει ο δήμος και με τα επιτόκια έχει φτάσει στα 139 εκατ.! Για τέτοια τοκογλυφία μιλάμε. Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε 35 εκατ. ευρώ ΦΠΑ από μια δημοτική επιχείρηση που δεν είχε κάνει ούτε τους… μισούς τζίρους!».

«Για το θέμα του δανείου», υποστήριξε ο δήμαρχος, «έχουμε ήδη αρχίσει διάλογο με την κυβέρνηση και ζητάμε πενταετή περίοδο χάριτος, κλιμάκωση στα 25 χρόνια και επιτόκιο χαμηλότερο του ΔΝΤ. Από την άλλη πλευρά όμως, τόνισε, έχουμε βάλει στόχο τη μείωση κατά 20% των δαπανών του δήμου. Επίσης θα αξιοποιήσουμε τη δημοτική περιουσία. Στόχος είναι οι υπηρεσίες του δήμου να στεγάζονται σε δικά τους οικήματα. Να μην πληρώνουμε νοίκια».

Για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ότι εγκαθίσταται μηχανισμός αυτόματου ποτίσματος σε όλα τα πάρκα, τους κήπους και τα παρτέρια, ενώ ήδη έχουν γίνει 134 επιχειρήσεις κλαδέματος, ανακαίνισης και καθαρισμού σε κήπους του κέντρου και των συνοικιών. Παράλληλα έχουν γίνει εκατοντάδες ανθοφυτεύσεις. Τον Απρίλη, υποσχέθηκε ο δήμαρχος, ο Πειραιάς θα είναι… λουλουδιασμένος!

Επίσης ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στις παιδικές χαρές, οι οποίες –όπως είπε– δεν είχαν φορέα υπεύθυνο για τη λειτουργία τους. Δεν υπάγονταν δηλαδή πουθενά! Τώρα υπήχθησαν στον Οργανισμό Αθλητισμού και Νεολαίας στον οποίο πρόεδρος είναι ο Γ. Σιγάλας. Πέρα από την ανακαίνισή τους ο δήμος θα προχωρήσει σε μια ακόμα καινοτομία: Κάθε Σαββατοκύριακο σε πολλές πλατείες της πόλης θα «στήνονται» παιδικές χαρές. Επίσης ο δήμος διεκδικεί όλο τον χώρο πίσω από το ΣΕΦ για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη παιδική χαρά της Αττικής!

Όλες οι παροχές του δήμου προς τους πολίτες, ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, θα είναι δωρεάν. Τα έξοδα θα καλύπτονται από χορηγίες και από εξοικονόμηση πόρων από άλλες δραστηριότητες.

Ιδιαίτερη είναι η μέριμνα του δήμου για την τρίτη ηλικία. Όπως είπε ο Β. Μιχαλολιάκος, θα αυξηθούν οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και οι εκδρομές για τα μέλη των ΚΑΠΗ. Παράλληλα θα προωθηθεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανήμπορους.

«Σεβόμαστε και τιμούμε», κατέληξε, «τη γενιά των στερήσεων, των θυσιών και των αγώνων. Δίνουμε πολύ περισσότερα απ’ όσα τους χρωστάμε. Αλλά το χαμόγελό τους είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουμε. Απολαμβάνουν την αγάπη που τους δίνουμε και μας το δείχνουν!».

Όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και την τήρηση της τάξης στην πόλη, ο δήμαρχος είπε πως με την αναδιάρθρωση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα σε ό,τι αφορά το παρεμπόριο. Το παζάρι περιφρουρείται, οι κάθε λογής παράνομοι μικροπωλητές σιγά σιγά χάνονται από τον Πειραιά αφού διώκονται απηνώς, ενώ οι δρόμοι καθαρίζουν από εγκαταλελειμμένα ΙΧ.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος είπε ότι από τη στιγμή που εξελέγη δεν έχει κόμμα. Το κόμμα του είναι ο Πειραιάς. Και δεσμεύτηκε ότι ο αγώνας του για έναν Πειραιά ανταγωνιστικό και καλύτερο δεν θα πάψει ποτέ. Γιατί ως Πειραιώτες, όπως σημείωσε, θα πρέπει να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθησή μας!


Σχολιάστε εδώ