ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΑΚΟΥΝΕ για πρόωρες εκλογές στο επιτελείο της Ντόρας και… βλέπουν εφιάλτες! Ξέρουν ότι με τα σημερινά δεδομένα οι πιθανότητες να πιάσουν το όριο του 3% και να μπουν στη Βουλή είναι λίγες, ελάχιστες έως μηδαμινές. Ωστόσο, βλέπουν ότι η κατάσταση είναι ρευστή και ως εκ τούτου πρέπει να προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Έτσι συγκροτήθηκε τετραμελής επιτροπή με αντικείμενο τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Το… τιτάνιο αυτό έργο έχει αναλάβει να συντονίσει ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, στον οποίο εκφράζω προκαταβολικά τον θαυμασμό μου για το αίσθημα αυτοθυσίας που τον διακρίνει. Καθότι πιο πιθανό είναι να κερδίσει η Ελλάδα στη φετινή Γιουροβίζιον, παρά να βρει υποψήφιους σʼ ολόκληρη τη χώρα το κόμμα της Ντόρας!
ΚΟΝΤΡΑ στο… ρεύμα ο
Κ. Καραμανλής είναι μεταξύ εκείνων που εκτιμούν ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο. Στις κατʼ ιδίαν συζητήσεις του επισημαίνει ότι ο Γ. Παπανδρέου θα αντέξει στις πιέσεις (πολιτικές και κοινωνικές) και δεν θα προκηρύξει εκλογές.
ΣΚΗΝΕΣ… απείρου κάλλους διαδραματίζονται στον «Αθήνα 9,84» μετά την απόφαση Καμίνη να απομακρύνει έναν αριθμό δημοσιογράφων προκειμένου να περιορίσει το τεράστιο λειτουργικό κόστος του σταθμού. Χαρακτηριστική η περίπτωση παράγοντα τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος… «απαίτησε» να μην απολυθεί η πρώην σύζυγός του, ενώ στην προσπάθειά του αυτή ενέπλεξε, λέγεται, και τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Χωρίς αποτέλεσμα, πάντως. Περίπτωση δεύτερη: Δημοσιογράφος αμειβόταν με κάπου 5.800 ευρώ τον μήνα (με δύο διαφορετικές αποφάσεις), αλλά τα τελευταία χρόνια δεν πρόσφερε τίποτα στον σταθμό. Κατηγορούσε μάλιστα τους… δεξιούς δημάρχους ότι δεν τον αφήνουν να κάνει εκπομπή γιατί φοβούνται τον πολιτικό του λόγο! Περίπτωση τρίτη: Δημοσιογράφος πληρωνόταν στο όνομα της γυναίκας του. Περίπτωση τέταρτη: Δημοσιογράφος σύζυγος εφοπλιστή εμφανιζόταν στον σταθμό με τζιπ και οδηγό.
Α, ναι, το ΠΑΣΟΚ, που κόπτεται για τον περιορισμό της σπατάλης στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, έδωσε… μάχη για να διασώσει δύο «δικούς» του δημοσιογράφους, που παράλληλα έχουν κι άλλες δουλειές.
ΑΝΑΜΕΣΑ στα καινοφανή και… ανεξήγητα που ισχύουν στη κοινοβουλευτική δημοκρατία μας, είναι και το εξής: Αν ένας βουλευτής χάσει για κάποιον λόγο την εκλογή του και στην πορεία δικαιωθεί από το εκλογοδικείο, δεν αμείβεται από τη στιγμή που επανέρχεται στη Βουλή, αλλά εισπράττει αναδρομικά και τις αποδοχές του για το διάστημα που ήταν εκτός. Από τους τελευταίους «ευεργετηθέντες» της συγκεκριμένης διάταξης είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Σερραϊκόν Θάρρος», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδης. Κατά την εφημερίδα εισέπραξε συνολική αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ! Καλοφάγωτα.


Σχολιάστε εδώ