Διά χειρός…

…ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥ, πρώην υπουργού και από τους πιο έγκριτους δημοσιογράφους, στους δύσκολους καιρούς της πραγματικά μαχόμενης δημοσιογραφίας, από το άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής»:
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ…
«Την επόμενη μέρα που θα ικανοποιηθεί το αίτημα απεργών πείνας για άμεση παροχή ασύλου, οι παράνομοι μετανάστες σε όλη τη χώρα θα σπεύσουν να καταλάβουν δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια. Θα κηρύξουν απεργία πείνας και θα ζητήσουν ίση μεταχείριση. Και ακόμη θα μεταδοθεί και ένα μήνυμα προς τις χώρες προέλευσης μεταναστών, στις οποίες προστέθηκαν τώρα και οι επαναστατημένες αραβικές χώρες, ότι στην Ελλάδα με καταλήψεις και απεργία πείνας εξασφαλίζονται αμέσως άσυλο και νόμιμη παραμονή»

**

…ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΣΗ, από την ανάλυσή του στην κυριακάτικη «Καθημερινή»:
ΜΙΣΟΛΟΓΑ, ΤΕΛΟΣ…
«Το πρόβλημα της κυβέρνησης σήμερα δεν είναι, απλώς, πρόβλημα συντονισμού. Η έλλειψη συντονισμού προκύπτει από την έλλειψη ισχυρής πολιτικής βούλησης για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος που θα το πιστεύει (ολόκληρη…) η κυβέρνηση. Αν αυτό λυθεί, τότε ο συντονισμός θα είναι αυτονόητος. Γιʼ αυτό είναι όρος επιβίωσης σήμερα (χθες!) ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης (όχι κομματικών στελεχών ή φίλων με ανεπάρκεια ή προγραμματική θολούρα, αλλά μιας κυβέρνησης) των αρίστων – αυτήν που είχε υποσχεθεί αλλά δεν σχημάτισε ο κ. Παπανδρέου. Που θα δράσει με ένα εφαρμοσμένο (όχι θεωρητικό…) πρόγραμμα που θα εκπέμπει πειστικά το μήνυμα της υπέρβασης της κρίσης, με πρώτο βήμα την αποτροπή της χρεοκοπίας. Προϋπόθεση, ο κ. Παπανδρέου να δει και να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια. Μισόλογα, τέλος».


Σχολιάστε εδώ