Δημοτικές Παρωδίες

QQQ Συνεχίζεται το φλερτ του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών και παλιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Αναγνωστόπουλου με τις δυνάμεις της Ανανεωτικής Αριστεράς. Τελευταία ένδειξη η προσπάθειά του να επιβάλει, σχεδόν με το ζόρι, ως μέλος στην Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου, ένα νέο όργανο, εκπρόσωπο του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Τρίτου Δημοτικού Διαμερίσματος (Γκάζι) εκφράζοντας θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Παρά όμως τη φορτικότητα του κ. Αναγνωστόπουλου προς τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού Κακλαμάνη, η πρότασή του απορρίφθηκε, καθώς οι τελευταίοι, καλά πληροφορημένοι, αντέδρασαν έντονα και έτσι η εν λόγω επιλογή δεν πέρασε. Ο ίδιος επέμενε ότι πρέπει να εκπροσωπηθεί στην επιτροπή ο «Μέγας Αλέξανδρος» και μάλιστα παρενέβη διά μικροφώνου ζητώντας από τους συναδέλφους του να το ξανασκεφτούν, κάτι που δεν έγινε.
QQQ Μέσα στον ορυμαγδό που επικρατεί στην παράταξη Καμίνη, υπάρχουν και ορισμένοι αντιδήμαρχοι που παράγουν έργο παρά την έλλειψη αυτοδιοικητικής εμπειρίας και τις τρικλοποδιές που υφίστανται από συναδέλφους τους.
Ο λόγος για τους αντιδημάρχους Πρασίνου Άγγελο Αντωνόπουλο, τον «Καλαματιανό», όπως τον αποκαλούν λόγω της καταγωγής του, και Καθαριότητος Ανδρέα Βαρελά, που προσπαθούν και τα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τους εργαζομένους στους τομείς τους. Πρόκειται για το «κλειδί» της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης, καθώς πολλοί υπάλληλοι φοβούνται τις διαθέσεις της νέας δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα με τις φήμες που ακούγονται για απολύσεις στη Διεύθυνση Καθαριότητας.
QQQ Προκλητική εμφάνιση έκανε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η πρώην διαμερισματική σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίνα Βήχου, κατηγορώντας συλλήβδην τους πολίτες του Αγίου Παντελεήμονα και της Πλατείας Αττικής ως «Χρυσαυγίτες». Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως δεν την άφηναν να μιλήσει σε εκδήλωση που έκανε ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου (ΠΟΔΑ) στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Αποτέλεσμα ήταν να εξαγριωθεί ο δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε μεταξύ άλλων και για τον αποκλεισμό της παράταξής του από τα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών επιχειρήσεων.
QQQ Έπειτα από πολλά χρόνια έχασε την προεδρία του Συνδέσμου Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ο δήμαρχος Πεντέλης Δημ. Στεργίου. Στις εκλογές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, πρόεδρος ανεδείχθη με χαρακτηριστική άνεση ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 61,5%! Ο δήμαρχος Πεντέλης, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ήρθε δεύτερος με 38,5%.
QQQ Την προηγούμενη Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε εγκύκλιο με την οποία καλούσε τους δήμους να κάνουν προγραμματισμό των προσλήψεων προσωπικού για το 2011. Να καταγράψουν δηλαδή τι και πόσο προσωπικό χρειάζονται για την τρέχουσα χρονιά, προκειμένου η λίστα να προχωρήσει στο ΑΣΕΠ. Ο παραλογισμός στην υπόθεση είναι ότι η εγκύκλιος έφυγε, όπως είπαμε, Παρασκευή μεσημέρι, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την αναφορά ήταν η… Τρίτη! Μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο δηλαδή ο κάθε δήμος έπρεπε να καταγράψει τις ελλείψεις που έχει σε προσωπικό, για να έρθει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο και να επικυρώσει τη λίστα. Καλά εκεί στο υπουργείο Εσωτερικών σε ποιον πλανήτη ζουν;
QQQ Τη «θηλιά» που έχει βάλει ο «Καλλικράτης» στην τοπική αυτοδιοίκηση καταγγέλλουν με επερώτησή τους προς τον υπουργό Γ. Ραγκούση 13 βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι τονίζουν πως είναι αδύνατον να λειτουργήσουν οι δήμοι αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση. Οι 13 βουλευτές ρωτούν συγκεκριμένα γιατί το υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει στους ΟΤΑ επιχορηγήσεις έναντι των οφειλομένων, γιατί δεν έχει εκδοθεί ΚΥΑ για τη διαδικασία κατανομής και πότε σκοπεύει να αποδώσει στους δήμους την τρίτη δόση από τους παρακρατηθέντες πόρους ύψους 213,9 εκατ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ