Δεν πήγε στο Εθνικό Συμβούλιο ο Ραγκούσης

Αν και θα έπρεπε να κυριαρχήσει το θέμα της οικονομίας και των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στην ΕΕ, στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση αλλά και στους διαδρόμους κυριαρχούσε το θέμα για τις κόντρες μεταξύ των υπουργών και την αδυναμία διακυβέρνησης. Πολλά στελέχη υποστήριζαν ότι «η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη και οι υπουργοί ασχολούνται μόνο με τις προσωπικές τους υποθέσεις και τις στρατηγικές τους».

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία από τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του Γ. Ραγκούση, ο οποίος ήταν σε σύσκεψη για τους μετανάστες απεργούς πείνας, από την οποία όμως απουσίαζε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, που ήταν στο Εθνικό Συμβούλιο και είχε στείλει εκπρόσωπό του στη σύσκεψη. Την προσοχή τράβηξε και ένα δεκάλεπτο τετ-ατ-τετ του πρωθυπουργού με τον Ευ. Βενιζέλο, που εξήλθαν μαζί από την αίθουσα της συνδιάσκεψης και μπροστά στα μάτια δεκάδων στελεχών κατευθύνθηκαν σε μια ήσυχη γωνιά στον διάδρομο, κουβεντιάζοντας χαμηλόφωνα.

Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής με την εκλογή των τριών νέων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, που αντικαθιστούν τον Δ. Κουσελά, τον Μ. Όθωνα και τον Γ. Κουτσούκο, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε κυβερνητικές θέσεις μετά τον ανασχηματισμό. Τα νέα μέλη είναι ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με 109 ψήφους, ο Νίκος Σαλαγιάννης με 74 ψήφους και η Άσπα Παπαηλιού με 47 ψήφους, η οποία ισοψήφησε με τον Δημήτρη Καρύδη και εξελέγη ύστερα από κλήρωση.

Δεν εξελέγη ο επίσης υποψήφιος Παντελής Καμμάς, ο οποίος συγκέντρωσε 20 ψήφους.


Σχολιάστε εδώ