Δεν θα βάλουμε χαλίφη…

Τα ανοίγματα που κάνει ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προς τους εξεγερμένους λαούς των αραβικών κρατών, που ζουν κάτω από δικτατορικά καθεστώτα, για να τους προσεταιρισθεί και η Τουρκία να γίνει η ομπρέλα τους, δεν φαίνεται να βρίσκουν ευήκοα αυτιά.
Στην Αίγυπτο συγκεκριμένα, όπου εκεί οι πρωταγωνιστές ήταν νέοι,
η πλειοψηφία γύρω στα τριάντα, κάθε άλλο παρά ευχάριστα μιλούν για την… προσφορά του Ερντογάν… Σύμφωνα με καλές πηγές, που έχουν πρόσβαση στη χώρα του Νείλου, αυτά που λένε είναι ότι δεν θα γυρίσουμε πίσω, να βάλουμε χαλίφη στο κεφάλι μας. Έχουν τεράστιες διαφορές. Με κυριότερη τη διάκριση άλλο θρησκεία και άλλο πολιτική. Είναι ξεχωριστά για μας πράγματα τονίζουν. Διαφωνούν, είναι κάθετα αντίθετοι με την ισλαμοποίηση της πολιτικής που προωθεί και θέλει να επιβάλει στην Τουρκία ο Ερντογάν. Δεν έχει καμία δουλειά το Ισλάμ να εμπλέκεται στα πολιτικά, λένε οι αιγύπτιοι νέοι, που έριξαν τον Μουμπάρακ και έγιναν το παράδειγμα για τους νέους των άλλων αραβικών χωρών που ζουν κάτω από δυνάστες.
Δεν φαίνεται λοιπόν να του βγαίνει του… φίλου μας του Ταγίπ που ήδη έχει μεγάλα προβλήματα και με τους δικούς του, τους Τουρκοκύπριους…


Σχολιάστε εδώ