Για όλα φταίει… ο καμεραμάν

Έντονο παρασκήνιο στη σύνταξη του πορίσματος της ΕΔΕ για τη μετάδοση από τη ΝΕΤ του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Η απαίτηση του Λ. Ταγματάρχη για διαλεύκανση της υπόθεσης και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στον Τύπο προκάλεσε πανικό, με αποτέλεσμα την πρώτη φορά να παραδοθεί το πόρισμα χωρίς να αποδίδονται ευθύνες και μετά την αντίδρασή του να κατονομάζονται τέσσερις υπάλληλοι και όχι τα στελέχη που οργάνωσαν τη μετάδοση του αγώνα!
Συγκεκριμένα, το πόρισμα παραπέμπει σε πειθαρχικό έλεγχο τον σκηνοθέτη του αγώνα, τον διευθυντή παραγωγής, τον υπεύθυνο καμεραμάν (!) και τον συντονιστή δημοσιογράφο.
Η μεγάλη μάχη έγινε για να μην παραπεμφθούν δύο διευθυντικά στελέχη και του αγώνα ηγήθηκαν δύο ανώτατα στελέχη, επιλογές του παρελθόντος. Διότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι ευθύνες θα αφορούσαν υψηλό στέλεχος της ιεραρχίας. Το δεύτερο στέλεχος που συνέδραμε δεν είναι πια στην
ΕΡΤ, αφού εργάζεται σε άλλη εταιρεία ΜΜΕ του Δημοσίου. Και εκείνος με τη σειρά του έβαλε τους δικούς του ανθρώπους να μην καταθέσουν σε βάρος του προστατευόμενου στελέχους.
Έτσι, ενώ δύο αρμόδια διευθυντικά στελέχη παρακολούθησαν από το… σπίτι τους, δεν παραπέμπονται σε πειθαρχικό έλεγχο, την ίδια ώρα που όλοι γνωρίζουν πως η ΕΡΤ, για λόγους κόστους, αποφάσισε να καλύψει τον αγώνα με 13 κάμερες, όταν η Nova τοποθετεί 22 σε κρίσιμα ντέρμπι.


Σχολιάστε εδώ