Αποφεύγουν οι βουλευτές να πάρουν τα κουπόνια

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ προκαλεί στην ηγεσία της ΝΔ η περιορισμένη ανταπόκριση των βουλευτών στην οικονομική εξόρμηση που εξήγγειλε προ μηνός ο Αντ. Σαμαράς.
Αρκετοί δεν έχουν προσέλθει στα κεντρικά γραφεία προκειμένου να παραλάβουν τα κουπόνια ύψους 10.000 που αναλογούν στον καθένα και πρέπει να διαθέσουν σε ψηφοφόρους τους. «Λόγω της οικονομικής κατάστασης ο περισσότερος κόσμος είναι στριμωγμένος, πώς θα πάμε εμείς να του ζητήσουμε να δώσει χρήματα για το κόμμα» λένε, όταν μάλιστα «το κλίμα για τους πολιτικούς είναι εξαιρετικά αρνητικό». Η άλλη λύση θα ήταν να καλύψουν οι ίδιοι οι βουλευτές το ποσό των 10.000, ωστόσο ορισμένοι, δεν είναι λίγοι, εμφανίζονται αρνητικοί σε μια τέτοια προοπτική, διότι όπως υποστηρίζουν υφίστανται κι εκείνοι το κόστος των περικοπών που επέβαλλε η κυβέρνηση στις αμοιβές.
Όπως εκτιμούν, μέσα στο 2011 θα έχουν απώλειες της τάξης των 20.000 και πλέον ευρώ. Πάντως η εντολή του κ. Σαμαρά ήταν σαφής: Τα οικονομικά του κόμματος είναι σε τραγική κατάσταση και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν για να μπουν χρήματα στα ταμεία.
Έτσι πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι πιέσεις προς τους βουλευτές να παραλάβουν τα κουπόνια και να τα διαθέσουν σε ψηφοφόρους. Κι αυτό θα γίνει σε υψηλότατο επίπεδο, καθώς διαπιστώνεται ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τασούλα δεν απέδωσαν ουσιαστικά αποτελέσματα.


Σχολιάστε εδώ