αμυντικά θέματα

Αυτές οι ημερομηνίες
με τρελαίνουν
ξ Πρέπει να αρχίσω με κάτι που θα ικανοποιεί τον ναρκισσισμό μου. Αυτό που οι μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες «αποκαλύπτουν» τώρα, περί μίζας 200 εκατ. ευρώ στα υποβρύχια, είχε αναφερθεί από το «ΠΑΡΟΝ» στις αρχές Σεπτεμβρίου… Όλοι τότε μιλούσαν για 50-60 εκατ. ευρώ.
s Ιούνιος ’97: Οργανώθηκε από την HDW η λεγόμενη Ομάδα Εργασίας «Α» ή ομάδα προσευχής (!), η οποία συνεδρίασε στο δεύτερο δεκαήμερο στο ξενοδοχείο «Au bord du lac» της Ζυρίχης. Σκοπός: Εκμαυλισμός Ελλήνων Αξιωματούχων, ώστε η προμήθεια υποβρυχίων να οδεύσει, με απευθείας ανάθεση, στην HDW. Σύνθεση: Her Herman Graf, Her Ugo (ψευδώνυμο;), εκπρόσωπος υπουργού Άμυνας Ελλάδος. Συμφωνηθείσα αμοιβή μιζών 4,1 εκατ. ευρώ. Από τότε άρχισαν οι επισκέψεις της Ομάδας Προσευχής σε «ναούς», «μοναστήρια», υπουργεία, υπηρεσίες κ.λπ. Ταυτόχρονα, και προς παραπλάνηση, δόθηκαν εντολές στο Π.Ν. να προχωρήσει σε διαδικασίες διεθνούς διαγωνισμού.
ξ 26 Νοεμ. ’97: Και ιδού, οι «προσευχές» εισακούσθηκαν! Ο τότε πρόεδρος των Ελληνικών Ναυπηγείων, στέλνει εισήγηση-επιστολή στον τότε ΥΕΘΑ, κ. Άκη Τσοχατζόπουλο (με κοινοποίηση στο προϊστάμενο υπουργείο Ανάπτυξης -κυρίες Βάσω Παπανδρέου και Άννα Διαμαντοπούλου- αγνοώντας τελείως τον χρήστη, το Π.Ν.), με την οποία προτείνει απευθείας ανάθεση των υποβρυχίων στην HDW, παραθέτοντας σωρεία σαθρών επιχειρημάτων, τα οποία, αργότερα, απεδείχθησαν σκέτα δολώματα (π.χ. ναυπήγηση, ως ΑΩ, 15 μεγάλων πλοίων bulk carriers). Αυτήν την επιστολή-παγίδα δημοσίευσε το «Παρόν» (20.11.06), χωρίς να συγκινηθεί κανείς. Ούτε οι κ. Μεϊμαράκης και Βασιλάκος!
s 9 Οκτ. ’98: Αφού παρενεβλήθησαν δεκάδες επαφές ελλήνων «αξιωματούχων» με μιζαδόρους, μεσάζοντες και όργανα της BMW και κανονίστηκε η μίζα 8%, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, με καθορισμένη ημερησία διάταξη, εισήχθη, με διαταγή του κ. Σημίτη, εμβολίμως, το θέμα της απευθείας ανάθεσης των Υ/Β στην HDW, διακοπείσας της εξέλιξης του διαγωνισμού! Χωρίς ουδεμία αναφορά σε τιμές!
ξ 11 Οκτ. ’98: Ο τότε γ.γ. Εξοπλισμών, κ. Ι. Σμπώκος, συντάσσει, εκ των υστέρων, εντελώς διάτρητη «εισήγηση» προς το ΚΥΣΕΑ.
s Στην «Καθημερινή» και την «Ελευθεροτυπία» της προηγούμενης Κυριακής γράφτηκε ότι η αρμόδια Εισαγγελέας, κ. Πόπη Παπανδρέου, πρόκειται να ασκήσει δίωξη κατά τριών πρώην υπουργών Άμυνας, αξιωματικών, «αξιωματούχων» κ.λπ.
ξ Ο κ. Σημίτης, ο μέγας υπεύθυνος, γιατί εξαιρείται; Οι περισπούδαστοι και ανευθυνοϋπεύθυνα μέλη του ΚΥΣΕΑ κ.κ. Πάγκαλος, Β. Παπανδρέου, Γ. Παπαντωνίου, Κ. Λαλιώτης κ.ά., που υπέγραψαν αυτήν τη σκανδαλώδη ανάθεση, μένουν εκτός ευθυνών; Αν ένας από αυτούς ανησυχούσε και ρωτούσε, θα φτάναμε εδώ;
s Σε σχετική ερώτηση για τις ευθύνες του ΚΥΣΕΑ που έκανε ο κ. Κύρτσος προς τον κ. Πάγκαλο (εκπομπή κ, Χατζηνικολάου, ALTER 21.2), ο τελευταίος απάντησε χλευαστικά: «Περασμένα – ξεχασμένα. Ο λαός μας ξαναψήφισε…» Χρειάζονται σχόλια;
ξ Την προηγούμενη εβδομάδα, οι βουλευτές της ΝΔ Μαργ. Τζίμας και Αλ. Δεμερτζόπουλος υπέβαλαν στον κ. Βενιζέλο την εξής, κατ’ εμέ… αφελή, ερώτηση: Η έρευνα που διενεργεί το υπουργείο σας, σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΟ, για τις μίζες των Υ/Β, έχει καταλήξει σε συμπεράσματα;
s Την είπα αφελή και ζητώ συγγνώμη, διότι οι κ. βουλευτές έπρεπε να ξέρουν ότι ο κ. υπουργός δεν ενεργεί καμία έρευνα, αλλά, απλώς, για να χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρική διάλεκτο, «πετάει την μπάλα έξω»… Δεν ανοίγει τον σχετικό φάκελο που υπάρχει στη ΓΔΑΕΕ, με συντριπτικά ντοκουμέντα κατά του κ. Σημίτη, του κ. Τσοχατζόπουλου και του ΚΥΣΕΑ. Απλώς, όπως γράφει σαφώς η «Κ» (23.2), ζητάει από άλλους, δηλαδή το ΥΠΕΘΟ, να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής ενώπιον της γερμανικής και ελληνικής Δικαιοσύνης, για τη διερεύνηση παράνομων πληρωμών. Στρίβειν διά του αρραβώνος, όπως έλεγε ο αείμνηστος Ψαθάς.
ξ Υπενθυμίζω, για την Ιστορία, ότι, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση που έκανε ο δικηγόρος κ. Κ. Παπαχρήστου στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά των κ. Τσοχατζόπουλου και Σμπώκου, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Α.Π. και τελικώς στη Βουλή, από τον τότε Εισαγγελέα, κ. Δ. Λινό (Απρίλιος 2004), όπου και «επνίγη» από τη ΝΔ, φυσικά, που κυβερνούσε. Ως προς τον φάκελο του άλλου δυσώδους σκανδάλου, των SUZANA, αυτός παραμένει καταχωνιασμένος στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, όπου είχε τεθεί από την κυρία Μπενάκη όταν είχε σταλεί από τον Εισαγγελέα για την παραπομπή των εμπλεκόμενων υπουργών.

Αρχαιρεσίες στην Ένωση
Αποστράτων Στρατού
ξ Εξελέγησαν οι: Αντγος ε.α. Παντ. Μαυριδόπουλος (πρόεδρος), Υπτγος ε.α. Ε. Δανιάς (αντιπρόεδρος) και μέλη οι: Περ. Κορμός, Ιω. Κράσσας, Ιωάννα Μπενάκη, Ε. Μπουικίδης, Ν. Τοτονίδης, Ι. Κοτσαρίδης, Θ. Κρανίσης, Η. Παρασκευόπουλος (ΕΛ.ΑΣ.), Χρ. Ντούκας (ΕΛ.ΑΣ.).
s Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία, χωρίς συμβιβασμούς και κυβιστήσεις.
ξ Εψήφισε μόλις το 25% των εγγεγραμμένων. Θλίψη… Έτσι θα διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας, κ. βετεράνοι; Φυγομαχούντες;


Σχολιάστε εδώ