Έτοιμη για νέα 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ

Η νέα απεργία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα αρχές Απριλίου με απόφαση όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, ενώ «κρούσεις» προς τη ΓΣΕΕ για κοινή απεργιακή κινητοποίηση έχει ήδη απορριφθεί από τον πρόεδρο Γ. Παναγόπουλο (ΠΑΣΚΕ).
Ο επικεφαλής της ΓΣΕΕ απάντησε στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ πως στην επικείμενη συνεδρίαση της διοίκησης της συνομοσπονδίας θα εισηγηθεί «σχέδιο δράσης» των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα για τα κρίσιμα προβλήματα εργαζομένων και συνταξιούχων. Η πιθανότητα πάντως νέας γενικής απεργίας (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) δεν αποκλείεται, καθώς ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης, Γ. Γαβρίλης, προτείνει κήρυξη 24ωρης απεργίας και καλεί ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ να συμπράξουν και να αποδεχθούν την πρότασή του και ως πλειοψηφία πλέον να προχωρήσουν σε κοινή κινητοποίηση με την ΑΔΕΔΥ.
Η απάντηση στον κ. Γαβρίλη θα δοθεί στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, κατά την οποία θα αναλάβει ο κ. Ν. Κιουτσούκης τα ηνία της ΔΑΚΕ και η όποια απόφασή του θα είναι ενδεικτική του πώς η παράταξη της ΝΔ θα λειτουργήσει πολιτικοσυνδικαλιστικά. Υπενθυμίζεται όμως ότι στο παρελθόν, σε ανάλογες περιπτώσεις, από το ΠΑΜΕ είχαν απορριφθεί προτάσεις για κοινές αποφάσεις με ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση, καθώς στις δύο παρατάξεις αποδίδονται «ευθύνες για εργοδοτική και φιλοκυβερνητική στάση».
Και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Εξάλλου σε νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός των μπλε λεωφορείων (ΕΘΕΛ).
Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία την Πέμπτη, που επρόκειτο να αποφασίσει για την κήρυξη ή μη απεργιακής κινητοποίησης μαζί με τους άλλους εργαζομένους στις συγκοινωνίες. Μπροστά στη διαφαινόμενη πλειοψηφία υπέρ της 24ωρης απεργίας, ο νέος πρόεδρος του σωματείου Μιχ. Λιαγούρης (ΠΑΣΚΕ) διέλυσε τη συνεδρίαση, εν μέσω διαμαρτυριών των άλλων συνδικαλιστών. Ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος Ν. Κουλουμπαρίτσης, συνάδελφοι του οποίου υποστηρίζουν ότι «έγιναν σημεία και τέρατα προκειμένου να φαγωθεί, καθώς η στάση του, μεταξύ όλων των άλλων, απειλούσε και κάποιους ”βολεμένους” στη ΓΣΕΕ». Οι συγκεκριμένοι λένε ότι θα μιλήσουν «εν καιρώ».
Δεν είναι πάντως οριστικό το ότι τα μπλε λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη, καθώς η πλειοψηφία φέρεται αποφασισμένη να συγκαλέσει και πάλι το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων.


Σχολιάστε εδώ