Όχι ασυλία στις ΜΚΟ

Με τις περιβόητες ΜΚΟ ασχολείται εδώ και μέρες η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ξεπερνάνε συνολικά τις… (κρατηθείτε) 20.000 (!) και έχουν ξεφυτρώσει σε κάθε γωνιά της χώρας κι όλες χρηματοδοτούνται από τα διάφορα υπουργεία όπου υπάγονται, με βάση τις… δραστηριότητές τους, με τη μερίδα του λέοντος –από πλευράς των εκατομμυρίων που δίνονται– να την έχουν όσες υπάγονται στο υπουργείο Εξωτερικών. Ποτέ καμία δεν έχει δώσει λογαριασμό και για τις περισσότερες δεν υπάρχουν στοιχεία για τα άτομα που απαρτίζουν το διοικητικό τους συμβούλιο ούτε για το τι έργο προσφέρουν και πού πάνε τα χρήματα που παίρνουν από τον δημόσιο κορβανά.
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, όπως «Οι Γιατροί του Κόσμου», που πράγματι προσφέρουν σε κάθε γωνιά της Γης πολύτιμες υπηρεσίες και ανακουφίζουν φτωχούς, ανήμπορους, πεινασμένους και άρρωστους.
Από κει και πέρα όμως μιλάμε για μεγάλο πάρτι ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ. Είναι ένα άλλο είδος διαπλοκής, πολιτικών και κομματικών παρεών.
Επειδή ακούμε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν θα ασχοληθεί με το χθες, δηλαδή με τα πεπραγμένα των ΜΚΟ και το πού πήγαν τα λεφτά που πήραν από τα διάφορα υπουργεία, θα είναι μέγα λάθος αν πράγματι αυτή η πρόθεση έχει βάση. Θα πρόκειται ουσιαστικά για ασυλία που κάθε άλλο παρά συνάδει προς την αποστολή της επιτροπής, που είναι η κατοχύρωση της διαφάνειας παντού.


Σχολιάστε εδώ