ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

vΑΠΟΚΡΥΨΗ δαπανών του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού και των γραφείων κορυφαίων υπουργών καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Ζώης. Όπως αναφέρει, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαύγεια», όλοι οι φορείς (υπουργεία, οργανισμοί κ.ά.) υποχρεούνται να δημοσιοποιούν στο διαδίκτυο κάθε απόφασή τους, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για έξοδα, δαπάνες που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Παρά ταύτα, τα γραφεία του πρωθυπουργού και των υπουργών Εξωτερικών, Επικρατείας δημοσιοποιούν επιλεκτικά και κατά το δοκούν αποφάσεις τους που αναφέρονται σε δαπάνες. Ο κ. Ζώης, αφού κάνει λόγο για σκοπιμότητες, ζητάει να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία με τις δαπάνες του γραφείου του πρωθυπουργού από την 1/10/2010 μέχρι σήμερα, που αφορούν έξοδα για δημόσιες σχέσεις, προμήθειες, παροχή υπηρεσιών, γεύματα ταξίδια κ.ά.
vΟύτε στο διπλανό δωμάτιο δεν θα μπορεί να πηγαίνει σε λίγο ο πρωθυπουργός χωρίς… «θερμή» υποδοχή. Πρώτα Κομοτηνή, Βερολίνο μετά… «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει τον λαό», φώναζαν οι έλληνες φοιτητές.
vΚαι αφού τους απομάκρυναν οι αστυνομικοί του, τους κάλεσε να… συζητήσουν. Γιατί; Για να υπογράψουν κανένα Μνημόνιο;
v«Θερμές» υποδοχές ετοιμάζονται και αλλού. Αν και ο φον Δρούτσας το ξεκαθάρισε πως οι… τυχόν δράστες θα τεθούν προ των ευθυνών τους! Γιʼ αυτό ακύρωσε ο υπουργός επίσκεψη στην Αστόρια. Και εκεί ετοιμαζόταν… θερμή υποδοχή. Μη θέσει τον κόσμο προ των ευθυνών του!
v«Καλά, δεν τον συμβούλευσε κανένας πως δεν ήταν η καλύτερη περίσταση να επισκεφθεί τη Μέρκελ, την επομένη της οδυνηρής ήττας της;» λένε στη ΝΔ για τον πρωθυπουργό. Και η κριτική στο πρόσωπό του αναμένεται να συνεχιστεί, και μάλιστα πιο σκληρή.
vΓια εκλογές ετοιμάζεται και ο επιχειρηματίας –συγγνώμη, πρόεδρος- Καρατζαφέρης. Και όπου γείρει η πλάστιγγα. Θέλει να κυβερνήσει όπως και δήποτε. Και το λέει ξεκάθαρα. Για το καλό της χώρας, βέβαια…
vΩστόσο στις… προετοιμασίες φαίνεται πως δεν συμπεριλαμβάνεται ο Βορίδης. Λένε πως δεν χωράει στο Υπόλοιπο… Όπως λένε ότι δεν θα αργήσουν να διαρραγούν οι σχέσεις…
vΠερί… συμμαχίας ο λόγος και τους δρόμους έχει πάρει και η Ντόρα. Στόχος να συγκεντρώσει 1.000 συνέδρους ως τον Μάιο. Αν συνεχίσει αυτά τα εγκαίνια τοπικών οργανώσεων των 5 ατόμων… καλά θα τα πάει! Στη Μακεδονία οι πληροφορίες λένε πως το κάρο δεν τραβάει με τίποτα…
vΚαι συνθήματα χαραγμένα στα «ορεινά» έδρανα της Βουλής. «ΟΣΦΠ», «ΠΑΟ» και «ΑΕΚ», είναι μερικά από αυτά, τα οποία ανησύχησαν τον Νάσο, που κατέθεσε σχετική ερώτηση! Και έτσι λύθηκε και αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα… Μάλλον τα χάραξαν μαθητές που επισκέπτονται την αίθουσα της Ολομέλειας!

«Κομνηνός»


Σχολιάστε εδώ