Φουντώνουν οι αντιδράσεις κατά του διευθυντή του ΑΠΕ

«Eάν δεν μπορείς να ανταποκριθείς, να παραιτηθείς», είπε στον Ηλ. Μάτσικα δημοσιογράφος του Πρακτορείου κατά την εξ αναβολής συνάντηση του Διευθυντή του
ΑΠΕ, την Πέμπτη, με τους δημοσιογράφους. Στη συνάντηση, μετά το τέλος της οποίας προτάθηκε ακόμα και κατάληψη του Πρακτορείου από τους εργαζομένους, ο Διευθυντής του Πρακτορείου έβγαλε ένα λογύδριο και αρνούμενος να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις επί των θεμάτων που έθεσε άφησε σύξυλους τους συγκεντρωμένους και έφυγε σαν κυνηγημένος.
Εργαζόμενοι στο ΑΠΕ επισήμαναν ότι ο διευθυντής του ΑΠΕ «δεν μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντά του». Ο Ηλίας Μάτσικας προσπάθησε, όπως τον κατηγόρησαν οι δημοσιογράφοι του ΑΠΕ, κοινώς «να πετάξει το μπαλάκι στην εξέδρα» και επιχείρησε να δικαιολογηθεί τόσο για την καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων όσο και για το ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί εάν το ΑΠΕ θα συμπεριληφθεί στις ΔΕΚΟ ή όχι.
Yπογραμμίζεται ότι ο Ηλ. Μάτσικας έβγαλε ένα λογύδριο στους εργαζομένους κι έπειτα αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των συντακτών. Επιχειρώντας μάλιστα να ξεφύγει από τα βασικά ερωτήματα που έχουν υποβάλει με έξι ερωτήσεις τους όλα τα κόμματα στη Βουλή, επέρριψε ευθύνες για διάφορα θέματα στο λογιστήριο και στις οικονομικές υπηρεσίες του Πρακτορείου. Ισχυρίσθηκε ότι βρήκε μαύρες τρύπες που αφορούσαν το θέμα των συμβάσεων, μη τιμολογήσεις από το 2002 φωτογραφιών, είσπραξης χρεών, υποχρεώσεων ασφαλιστικών ταμείων κ.λπ. Για όλα αυτά τα θέματα αρνήθηκε τον αντίλογο του οικονομικού διευθυντή του Πρακτορείου και των οικονομικών υπηρεσιών του ΑΠΕ, που κατέρριψαν έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του. Κι όταν οι υπεύθυνοι των οικονομικών υπηρεσιών τον ακολούθησαν και πήγαν στο γραφείο του, αρνήθηκε να τους δεχθεί κι έφυγε.
Ερώτηση που κατέθεσε και το ΚΚΕ στη Βουλή αποδεικνύει εμμέσως πλην σαφώς το γιατί θέλει εδώ και καιρό ο Διευθυντής του Πρακτορείου να διώξει τον οικονομικό διευθυντή και να παροπλίσει τους εργαζομένους στο λογιστήριο: Yπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός για αλλαγή καθεστώτος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και, αν ναι, ποιος είναι αυτός και ποιες οι συνέπειές του στους εργαζομένους και στις εργασιακές τους σχέσεις;
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά την απότομη αποχώρηση του κ. Μάτσικα δεν βρέθηκε ούτε ένας εργαζόμενος από τους εκατό και πλέον δημοσιογράφους και υπαλλήλους να υπερασπισθεί τις θέσεις του.
Το πλέον απίθανο είναι πως, όπως καταγγέλθηκε από τους εργαζομένους, o διευθυντής του Πρακτορείου κ. Ηλίας Μάτσικας, ενώ του είχαν δοθεί ως έκτακτη επιχορήγηση -κάποιοι είπαν μάλιστα ότι τα χρήματα αυτά ήταν από τους κωδικούς που θα πήγαιναν στις πρεσβείες- 2.800.000 για τις ανάγκες του Πρακτορείου, αυτός… επέστρεψε το 1.100.000, και μάλιστα λίγες ώρες… πριν εκπνεύσει το έτος 2010 (στις… 31 Δεκεμβρίου) γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, φοβήθηκε ότι θα ήταν μεγαλύτερο το… τίμημα προς την Εφορία!
Με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ζητούν να μην περικοπούν οι μισθοί των εργαζομένων, να μην ενταχθούν στις ΔΕΚΟ, να τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις και να δοθούν τα χρήματα της ετήσιας επιχορήγησης που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα λειτουργίας του Πρακτορείου.


Σχολιάστε εδώ