«ΦΕΡΕΤΖΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ… ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Υπογραμμίζουν ότι η μεγάλη συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργάνωσε το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα αποτελεί μια ακόμα απόδειξη των θετικών διεργασιών που εξελίσσονται στη συνείδηση των εργατοϋπαλλήλων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. Στην επιτυχία της απεργίας, τονίζουν, καθοριστική συμβολή είχε το ΠΑΜΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα συνέβαλε στην αφύπνιση, στην οργάνωση και στην κινητοποίηση των εργαζομένων με παρεμβάσεις στους τόπους δουλειάς, με ανάπτυξη της δράσης των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές, μέσα από τη δουλειά για τη συσπείρωση και την οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από τις γραμμές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της Παναγροτικής Συσπείρωσης, της Πανελλαδικής Συσπείρωσης ΕΒΕ και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
Η επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ εκτιμούν ότι αποτελεί ένα δεδομένο για το ξεδίπλωμα μιας ακόμα πλατύτερης και έντονης ενεργοποίησης στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές και στους χώρους μάθησης, με στόχο την ανάπτυξη ανεβασμένης ποιοτικά και ποσοτικά δουλειάς προκειμένου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Τώρα, λένε, πρέπει να γίνει μια αναλυτική αποτίμηση της απεργίας στην προοπτική της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, αφού η κυβέρνηση δεν κρύβει ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα δέσμη αντιλαϊκών μέτρων.
Μπροστά, τονίζουν στο ΚΚΕ, σε αυτήν την κατάσταση τα ταξικά σωματεία πρέπει με συσκέψεις και συνελεύσεις των μελών τους να δυναμώσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων και να δουλέψουν προκειμένου να διαμορφωθούν πόλοι «ταξικής συσπείρωσης» μέσα από επιτροπές αγώνα, να προχωρήσει η οργάνωση των εργατοϋπαλλήλων στα ταξικά σωματεία και να ενισχυθεί η συλλογικά οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή σε κάθε τόπο δουλειάς ενάντια στις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας και τις ατομικές συμβάσεις, καθώς και ενάντια στις αντιλαϊκές ανατροπές που σημειώνονται σε κάθε μέτωπο, όπως στην υγεία ή στην παιδεία.
Πλέον, υπογραμμίζουν στον Περισσό, μπορεί και πρέπει να γίνει ένα θαρραλέο βήμα προς τα εμπρός, με τη συσπείρωση όλο και περισσότερων εργατικών και λαϊκών δυνάμεων στο κάλεσμα του ΚΚΕ σε ανυπακοή συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική που συναποφασίζουν η κυβέρνηση και η «τρόικα».
Σχετικά με την αποκάλυψη του Ντ. Στρος Καν ότι ο πρωθυπουργός από τον Δεκέμβρη του 2009 συζητούσε την προσφυγή στο ΔΝΤ πριν τελικά τον Μάιο καταλήξει στη γνωστή συμφωνία με την «τρόικα», στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι το γνωστό Μνημόνιο δεν ήταν παρά το εργαλείο που αναζητούσε η κυβέρνηση για να προωθήσει στον μικρότερο δυνατό χρόνο τα πιο βάρβαρα μέτρα που γνώρισε ο λαός μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως αποδείχθηκε, λένε, το ΠΑΣΟΚ ήρθε διαβασμένο στην εξουσία. Κινδυνολόγησε με το ύψος του ελλείμματος, το οποίο λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση στα επιτελεία της Ευρωπαϊκής
Ένωσης πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό που δινόταν προεκλογικά. Εκεί πάνω, τονίζουν, πάτησε η προπαγάνδα της επικείμενης πτώχευσης λόγω του μεγάλου ελλείμματος και μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση προσπάθησε να εμφανίσει την προσφυγή στην «τρόικα» και το συνακόλουθο Μνημόνιο ως επιτυχία που έσωσε δήθεν τη χώρα από τη χρεοκοπία.
Ό,τι ακολούθησε, αναφέρουν, απέδειξε ότι το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα ήταν ο φερετζές για να περάσουν τα γνωστά μέτρα που χτυπάνε κατευθείαν στην καρδιά των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων και να διευκολυνθεί το παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε μεγάλους (ντόπιους και ξένους) μονοπωλιακούς ομίλους.
Ο λαός, καταλήγουν, δεν έχει άλλο δρόμο από το να αντιτάξει στην πολιτική που συναποφασίζουν κυβέρνηση και «τρόικα» τη δική του στρατηγική και να αναπτύξει την πάλη του για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.


Σχολιάστε εδώ