Την κατάσχεση της περιουσίας Τριανταφύλλη για ποσόν 2,3 εκατ. ευρώ ζητάει η Εμπορική

Ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος της Motor Press, του εκδότη Πέτρου Τριανταφύλλη και της συζύγου του, Λουκίας Τριανταφύλλη, κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η Εμπορική Τράπεζα. Με την προσφυγή της, η οποία συζητήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου, η τράπεζα ζητάει τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας και των φυσικών προσώπων για το ποσόν των 2.360.703,12 ευρώ.
Ταυτόχρονα, με προσωρινή διάταξη που εξασφάλισε η τράπεζα, «απαγορεύεται κάθε νομική και πραγματική μεταβολή κάθε περιουσιακού στοιχείου» του εκδότη, της συζύγου του και της εκδοτικής εταιρείας.
Στην προσφυγή η Εμπορική Τράπεζα, καταθέτοντας στοιχεία, υποστηρίζει πως υπάρχει ανεξόφλητος αλληλόχρεος λογαριασμός ύψους 2.360.703,12 ευρώ. Αναφέρει ακόμη ότι «κατά δική τους δήλωση, αντιμετωπίζουν οικονομική αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» και παρά τις προσπάθειες της τράπεζας δεν έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση. Το αντίθετο μάλιστα, αφού σύμφωνα με την προσφυγή της τράπεζας «οι καθ’ ων έχουν προχωρήσει με διάφορες μορφές και τεχνάσματα σε κατάργηση ή μεταβίβαση των περιουσιακών τους στοιχείων». Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, η Motor Press «παραιτήθηκε από το δικαίωμα που είχε επί του σήματος (και συνακολούθως της έκδοσης) του εντύπου “Auto Τρίτη”», το οποίο είχε «προγενέστερα» εκχωρήσει τα δικαιώματα διανομής από το πρακτορείο Ευρώπη.
Τον ίδιο μήνα, σύμφωνα πάντα με την τράπεζα, δηλώθηκε το ίδιο σήμα από άλλη εταιρεία ιδίων συμφερόντων, η οποία πλέον κυκλοφορεί το έντυπο με αυτό το σήμα και εισπράττει τα δικαιώματα από το πρακτορείο.
Τέλος, η τράπεζα υποστηρίζει ότι ο εκδότης και η σύζυγός του «μεταβίβασαν λόγω γονικής παροχής τα ακίνητά τους στα παιδιά τους», ενώ «έχουν εμφανιστεί ήδη τέσσερις επιταγές» της Εμπορικής από τη Motor Press ύψους 145.000 ευρώ οι οποίες είναι ακάλυπτες.


Σχολιάστε εδώ