ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η «ΛΙΓΚΑ»

Αν, μάλιστα, δεν είχε παρέμβει τότε ο Σισέ, δύσκολα θα γλίτωνε ο Λέτο από τον υψηλόσωμο γάλλο αμυντικό. Στην Παιανία, μάλιστα, αποφάσισαν μετά το επεισόδιο να βγάλουν τον Αργεντινό στο σφυρί, διότι υποστήριζαν ότι «περισσότερα είναι τα προβλήματα παρά η προσφορά του στην ομάδα». Αλλά με την απόδοσή του στο ντέρμπι, ο Λέτο απέδειξε ότι διαθέτει την ποιότητα να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού.
«Μόνος του έπαιζε για ένα διάστημα όλον τον Ολυμπιακό», σχολίαζε μέλος της «πράσινης» αποστολής που παρακολούθησε το ντέρμπι από σουίτα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Την ίδια γνώμη εξέφραζαν και αρκετοί συμπαίκτες του Αργεντινού, ο οποίος θα πάρει ακόμα μία ευκαιρία το ερχόμενο καλοκαίρι. Εκτός κι αν φτάσει στον Παναθηναϊκό μια πρόταση 7-8 εκατ. ευρώ, που δεν θα μπορέσουν να αρνηθούν, ειδικά εάν προέρχεται από κάποιο μεγάλο Πρωτάθλημα και επιθυμεί ο Λέτο να πάρει μεταγραφή.
Σε αντίθεση με τον Αργεντινό, τα πράγματα μπερδεύτηκαν για τον Βύντρα. Στον διεθνή μπακ είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι την περασμένη Δευτέρα θα έληγε οριστικά το θέμα του, αλλά όλοι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ασχολήθηκαν με τα διαιτητικά λάθη και τα έκτροπα του ντέρμπι. Έτσι ξεχάστηκε ο Βύντρα, με τον οποίο υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στην προσφορά του «τριφυλλιού» και στις αξιώσεις του παίκτη. Σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, η παραμονή του Βύντρα στον Παναθηναϊκό συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες απ’ όσες φαντάζονται οι οπαδοί της ομάδας, που απαιτούν την επέκταση συμβολαίου του συγκεκριμένου παίκτη.
Βόλτα σε όλα τα ΜΜΕ τα έκτροπα του ντέρμπι
Ρεζίλι γίναμε για άλλη μία φορά εξαιτίας επεισοδίων σε ντέρμπι του ελληνικού Πρωταθλήματος. Αποδείχθηκε, δηλαδή, ότι η κατάργηση της ΕΠΑΕ και η δημιουργία της Σούπερ Λίγκας δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ’ ό,τι ο Μανωλιός όταν φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς. Οι εικόνες με οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν έχει σημασία αν πρόκειται για 10 ή 100, να προπηλακίζουν παίκτες του Παναθηναϊκού έκανε τον γύρο του κόσμου. Όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από το ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», καθώς στις συμπλοκές αναμείχθηκαν μεγάλα ονόματα όπως ο Γκοβού και ο Σισέ. Φυσικά ο τελευταίος δεν είχε την αντιμετώπιση του Γκοβού, καθώς ο πρώην μεσοεπιθετικός της Λιόν εμφανίζεται να κλοτσάει από πίσω κάποιον οπαδό των «ερυθρολεύκων» και έτσι έγινε στόχος περισσοτέρων. Σε αντίθεση με τον αρχηγό του «τριφυλλιού», ο οποίος δέχθηκε ουσιαστικά προπηλακισμούς και όχι χτυπήματα.
Εξελίξεις στους θεσμικούς φορείς
Τα έκτροπα του ντέρμπι θα επιφέρουν σειρά αλλαγών στα θεσμικά όργανα του αθλήματος. Από την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού υπήρξε οδηγία προς την ΕΠΟ να αναλάβει πρωτοβουλίες, ακόμα και να πάρει εκείνη τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος. Κάτι που θα σημάνει το τέλος της επαγγελματικής λίγκας. Εδώ, πάντως, προκαλούνται εύλογες απορίες, καθώς εκτός από τα επεισόδια, το ντέρμπι στιγματίστηκε και από τα διαιτητικά σφάλματα, όλα εις βάρος του Παναθηναϊκού. Η διαιτησία, όμως, ανήκει στην Ομοσπονδία. Το ίδιο και η ΚΕΔ, στην οποία προεδρεύει ο Βασίλης Τεροβίτσας, για τον οποίο υπάρχει αίτημα του Ολυμπιακού να αντικατασταθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κι, όμως, παρότι ο διαιτητής Καλόπουλος και οι βοηθοί του Τρύφωνας και Σαραϊδάρης δίνουν λογαριασμό στην ΕΠΟ, τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των «πρασίνων» δεν αγγίζουν την Ομοσπονδία.
Χάθηκε ο έλεγχος
Το άσχημο για την ελληνική κοινωνία είναι ότι τα επεισόδια επεκτάθηκαν τις επόμενες μέρες σε άλλους χώρους. Οι αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ επανήλθαν στο προσκήνιο, καθώς είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε επιθέσεις που δέχθηκαν τα γραφεία των θεσμικών φορέων, αλλά και το σπίτι του Βασίλη Τοροσίδη. Η κλιμακούμενη ένταση θορύβησε την κυβέρνηση που θέλησε να περάσει γραμμή για αποκλιμάκωση, αν και στα πρώτα 24ωρα υπήρχε ξεκάθαρη βούληση να αναδειχθεί το θέμα με τα έκτροπα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Είναι, πάντως, σαφές ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και οι οπαδικές διαφορές δημιουργούν προβλήματα και σε άλλα αθλήματα, με πρώτο το μπάσκετ, για το οποίο σκέφτονται πολύ σοβαρά να αναβάλουν τον τελικό του Κυπέλλου που είναι προγραμματισμένος για τις 6 του Μάρτη.


Σχολιάστε εδώ