Στα τρία η ΠΑΣΚΕ, στις συγκοινωνίες

Σε τρεις ομάδες χωρίζεται η ΠΑΣΚΕ στον χώρο των συγκοινωνιών – ομάδες που ανταγωνίζονται η μία την άλλη, χωρίς να καθίσταται δυνατή η χάραξη μιας και ενιαίας γραμμής μεταξύ τους, τη στιγμή που ΔΑΚΕ-Αυτ. Παρέμβαση και ΠΑΜΕ απαιτούν συνεχείς δράσεις για τη μη εφαρμογή «του πρόσφατου νόμου Δ. Ρέππα».
Ο έως τώρα γραμματέας της ΠΑΣΚΕ στον χώρο των συγκοινωνιών Ν. Κουλουμπαρίτσης είναι ο τρίτος κατά σειράν που καθαιρείται ή παραιτείται, αλλά ο πρώτος που αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος γνώριζε τα περί καθαίρεσής του, από την πλειοψηφία των μελών της ΠΑΣΚΕ στον χώρο των συγκοινωνιών. Η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ/ΓΣΕΕ είτε «δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβη» ή μιλούσε για «ιδιαίτερες συνδικαλιστικές καταστάσεις στον χώρο των συγκοινωνιών». Ο κ. Κουλουμπαρίτσης μέχρι στιγμής παραμένει πρόεδρος του σωματείου του, στο οποίο δεν πέρασε πρότασή του για «πάγωμα» των κινητοποιήσεων μέχρι την ώρα που θα τεθεί θέμα για τις νέες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων (Γ. Κομίνης ΕΘΕΛ/ΔΑΚΕ, ο Ν. Σιαπάτης ΗΣΑΠ-Αυτ. Παρέμβαση και Γ. Κιάτης ΕΘΕΛ/ΠΑΜΕ) υποστηρίζουν με ομάδα της ΠΑΣΚΕ κοινή κινητοποίηση τις επόμενες μέρες, συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή.


Σχολιάστε εδώ