Σκάνδαλο χειρότερο από το Βατοπέδι!

Και μάλιστα τα δίνει απλόχερα. Και για τον φόβο των Ιουδαίων, να τραβιέται σε Εξεταστικές Επιτροπές και σε δικαστήρια, τα νομιμοποιεί μέσα από την κολυμβήθρα της Βουλής.
Και δεν είναι λόγια του αέρα.
Στο πολυσέλιδο φορολογικό νομοσχέδιο βρίσκονται ρουσφέτια εκατομμυρίων ευρώ.
Την ώρα λοιπόν που δεν υπάρχει ευρώ για απολυμένους, ανέργους, συνταξιούχους που πεινάνε, για ορφανά πιλότων που σκοτώθηκαν για την πατρίδα, η κυβέρνηση βρήκε την ώρα, ενώ περιφέρουμε τον δίσκο της ζητιανιάς, να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει από το 1928 (!) με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης σχετικά με έκταση του Ισραηλιτικού Νεκροταφείου Θεσσαλονίκης.
Μέχρι σήμερα συνεχίζεται μια δικαστική διαμάχη διεκδίκησης και έχουν γίνει αρκετές εξωδικαστικές διαπραγματεύσεις για λύση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, αλλά δεν έχει επέλθει οριστική προσέγγιση. Να σημειωθεί ότι η διαφορά είναι με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εναντίον του οποίου η Ισραηλιτική Κοινότητα έχει ασκήσει αγωγή.
Και ενώ δικαστικά δεν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση, έρχεται η κυβέρνηση διά του υπουργού Οικονομικών να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της Ισραηλιτικής Κοινότητας και να καταβάλει ως αποζημίωση 9.943.697 ευρώ, με δύο έντοκα ομόλογα του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα στην παράγραφο VI του άρθρου 45 του φορολογικού νομοσχεδίου προβλέπονται τα εξής:
«VI. Εν όψει των ανωτέρω ενδείκνυται η οριστική επίλυση της διαφοράς, η οποία, πέραν της αβεβαιότητας ως προς την τελική έκβασή της, δεν έχει αποκλειστικώς νομική διάσταση, αλλά συνδέεται και με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, διότι εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης αποκατάστασης των συνεπειών του ολοκαυτώματος, εν όψει του γεγονότος ότι συνάπτεται με την προκληθείσα κατά τρόπο βέβηλο καταστροφή, κατά διαταγή των αρχών κατοχής, σχεδόν του συνόλου της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, καθώς και της συνδεδεμένης με το νεκροταφείο μακραίωνης ιστορικής της μνήμης. Υπενθυμίζεται η διακήρυξη του Συνεδρίου στο Τερεζίν (της 26-30/6/2009), όπου με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας διατυπώνεται η ανάγκη διευθέτησης των ζητημάτων που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία εβραϊκών οργανισμών την περίοδο του ολοκαυτώματος.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται, ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, η αποζημίωσή της για την αξία του ενός από τα πέντε ακίνητα που διεκδικεί, συνολικής έκτασης 7.349,37 τ.μ., ως προς το οποίο η συσταθείσα από το Δημόσιο επιτροπή έκρινε κατά πλειοψηφία ότι έχει δικαίωμα κυριότητας συνολικού ποσού 9.943.697 ευρώ, όπως έκρινε η ίδια επιτροπή, με παραίτηση της ΙΚΘ τόσο από την ασκηθείσα αγωγή όσο και από το δικαίωμα για άσκηση αγωγής. Η εξόφληση της οφειλής θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση δύο εντόκων ομολόγων του Δημοσίου πενταετούς και δεκαετούς διάρκειας. Οι λεπτομέρειες για την έκδοση των ομολόγων θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.»
Βατοπέδι Νο2
Η διαφάνεια που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση γίνεται κουρέλια, αφού αγνοώντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία, προσφέρει ο υπουργός Οικονομικών το επιχείρημα στην άλλη πλευρά με τα περί «αβεβαιότητας ως προς την τελική έκβαση», δεν περιμένει την τελική δικαστική κρίση, και δίνει ΔΕΚΑ (παρά κάτι) εκατομμύρια ευρώ στην Ισραηλιτική Κοινότητα! Κι αν, κύριε Παπακωνσταντίνου, το δικαστήριο βγάλει απόφαση που δικαιώνει το ελληνικό Δημόσιο, τι γίνεται; Ποιος θα επιστρέψει τα 10 εκατ. που έδωσες;
Ποια ήταν η κατηγορία για το Βατοπέδι; Ότι δεν περίμεναν τη δικαστική απόφαση και έκαναν συμβιβασμό με τη Μονή. Σκάνδαλο στο τετράγωνο είναι η… ρύθμιση. Και δεν θα μπορεί κανείς να επικαλεστεί, έχοντας υπόψη το Βατοπέδι, άγνοια του νόμου και του δεδικασμένου.
Δώρο 90.000.000
στο Μέγαρο Μουσικής
Υπάρχει όμως και δεύτερη σκανδαλώδης διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο πιο προκλητική και από τη «δωρεά» προς την Ισραηλιτική Κοινότητα.
Με διάταξη που προβλέπεται στην παράγραφο 11, το Δημόσιο αναλαμβάνει να πληρώσει στην Εθνική Τράπεζα το δάνειο που έχει πάρει το Μέγαρο Μουσικής και το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται περίπου σε 90.000.000 ευρώ!
Δηλαδή αυξάνει τα εισιτήρια, παίρνει από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και τα δίνει στο Μέγαρο Μουσικής για να μην… επηρεαστούν οι δραστηριότητές του και χάσουν οι μουσικόφιλοι (που βέβαια δεν πεινάνε) τη διασκέδασή τους! Καλά, είναι με τα καλά τους; Κουκούτσι μυαλό δεν έχουν αυτοί που μας κυβερνάνε; Δεν φτάνει που έχουν στερέψει τη ζωή μας, από πάνω προκαλούν κιόλας;
Η σκανδαλώδης διάταξη της δωρεάς προς το Μέγαρο Μουσικής έχει ως εξής:
«Με την παρ. 11 ρυθμίζεται το θέμα της απρόσκοπτης δανειοδότησης του Οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς για το έργο της κατασκευής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και την αποπεράτωση όλων των εργασιών ολοκλήρωσής του είχε χορηγηθεί, μεταξύ άλλων πηγών χρηματοδοτήσεως, δάνειο στον ΟΜΜΑ από την Εθνική Τράπεζα με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Εν όψει του περιορισμού του ύψους της επιχορηγήσεως του ΟΜΜΑ από το Δημόσιο, λόγω της τρεχούσης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του δανείου κάθε φορά από τον ΟΜΜΑ δεν είναι βέβαιη. Προς αποφυγή εμπλοκών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία της δανειακής συμβάσεως αλλά και τις δραστηριότητες του ΟΜΜΑ, και εν όψει επίσης των δυσχερειών που συνδέονται με την ενεργοποίηση κάθε φορά της εγγυήσεως του ελληνικού Δημοσίου, προβλέπεται προς διευκόλυνση του όλου χρηματοδοτικού σχήματος η απευθείας εξυπηρέτηση του δανείου από το Δημόσιο.»


Σχολιάστε εδώ