Σαρώνονται τα πάντα παντού…

Στην εταιρεία αυτή προγραμματίζει να μετακινήσει όλους τους αθλητικούς συντάκτες και τους εργαζομένους των άλλων ειδικοτήτων που απασχολούνται στα αθλητικά Μέσα του Πήγασου, στο «Έθνος», στην αθλητική εφημερίδα και στο ραδιόφωνο.
Για να επιτευχθεί όμως ο στόχος, χρειάζεται τη συναίνεση των εργαζομένων, όπως προβλέπει η νομοθεσία, γι’ αυτό και ο Φώτης Μπόμπολας κάλεσε σε προσωπική συγκέντρωση τους δημοσιογράφους για να τους πείσει. Έπειτα από τη μαχητική Γενική Συνέλευση στο «Έθνος» την περασμένη Δευτέρα, όπου για πρώτη φορά ακούστηκε πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, και ενώ η ΕΣΗΕΑ είχε προγραμματίσει συνεδρίαση προκειμένου να λάβει απόφαση κινητοποιήσεων στο συγκρότημα Μπόμπολα, ο διευθύνων σύμβουλος το απόγευμα της Τρίτης συγκέντρωσε όλους τους αθλητικούς. Σε παγωμένο κλίμα, δήλωσε πως η εταιρεία αντέχει έως το τέλος της σεζόν και αν γίνουν δεκτές οι μειώσεις που προτείνει στους μισθούς θα αντέξει μέχρι το τέλος του χρόνου. Στη συνέχεια θα ληφθούν άλλες αποφάσεις. Εμμέσως απείλησε ότι, αν δεν γίνουν αποδεκτές οι μειώσεις, θα κλείσει την εφημερίδα.
Συγκεκριμένα, ζήτησε μείωση των μισθών κατά 15%, απαίτηση που τίθεται από την ΕΙΗΕΑ, καθώς και μείωση των αμοιβών για την εργασία της Κυριακής, συνολικά δηλαδή 27% στους μισθούς των αθλητικών οι οποίοι εργάζονται κάθε Κυριακή. Κάλεσε δε τους αθλητικούς «να μην ακούνε τους καρεκλοκένταυρους της ΕΣΗΕΑ που καθορίζουν το μέλλον τους».
Ο χαρακτηρισμός αυτός προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην εφημερίδα και εκλήθη αμέσως η ΕΣΗΕΑ στα γραφεία του «Έθνους». Το ΔΣ της Ένωσης διέκοψε τη συνεδρίαση και τα περισσότερα μέλη ανέβηκαν στη Μεταμόρφωση, όπου πραγματοποιήθηκε μια δραματική Γενική Συνέλευση, ενώ στελέχη του αθλητικού τμήματος που συμφωνούν με τις μειώσεις των αμοιβών βιάζονται να αναλάβουν επιτελικές θέσεις στο ενοποιημένο αθλητικό τμήμα.
Η κίνηση του Φ. Μπόμπολα παρακολουθείται στενά από τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος -όπως αποκάλυψαν μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στη Συνέλευση- απειλεί επίσης ότι θα κλείσει την «Εξέδρα» αν δεν γίνουν αποδεκτές οι μειώσεις μισθών. Στον ΔΟΛ θέλουν επίσης να ακολουθήσουν το παράδειγμα Μπόμπολα και να ενοποιήσουν το αθλητικό τμήμα, με τη μετακίνηση των εργαζομένων σε μία εταιρεία.


Σχολιάστε εδώ