Ρήξη μέχρις εσχάτων με τα ΜΜΕ

Οι καταγγελίες, την περασμένη Πέμπτη, του εκπροσώπου Γ. Μιχελάκη, που έκανε λόγο για ένα «εχθρικό μιντιακό περιβάλλον» έναντι της ΝΔ, θα έχουν και συνέχεια, αφού αύριο πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για την προβολή των δραστηριοτήτων των κομμάτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Τα στοιχεία θα προέρχονται από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, άρα θα είναι υπεράνω πάσης αμφισβήτησης, από τα οποία –σύμφωνα με τις πληροφορίες– προκύπτει… επιδείνωση της κατάστασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: Υπέρ της κυβέρνησης και κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης! Επιπλέον τα στοιχεία θα επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του κ. Μιχελάκη ότι «η μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης είναι κραυγαλέα» και ότι «η αδικία σε βάρος της ΝΔ είναι προκλητική».
Όπως προαναφέραμε, η αξιωματική αντιπολίτευση στρέφει τα «πυρά» της εναντίον όλων σχεδόν των τηλεοπτικών σταθμών και δεν περιορίζεται μόνο στην κρατική ΝΕΤ, όπου «έχουν ξεπεράσει κάθε όριο», όπως τονίζουν από τη Λ. Συγγρού.
Σε αντίθεση με ορισμένα στελέχη που εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η «στρατηγική σύγκρουσης», στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά υπογραμμίζουν ότι «η ΝΔ δεν έχει τίποτα να χάσει» και πως «δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάσταση». Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα είχαν ζητήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τη ρήξη, αλλά όπως λένε «σκόνταφταν» στην αντίθετη άποψη του Πάνου Παναγιωτόπουλου που επέμενε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ωφελούσε την παράταξη.
Η μονόπλευρη ενημέρωση από τη συντριπτική πλειονότητα των τηλεοπτικών σταθμών δεν αποτελεί αντικείμενο της κριτικής της ΝΔ, αλλά είναι κοινή διαπίστωση. Ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων (μονοθεματικά δελτία ειδήσεων), η υπερπροβολή των δραστηριοτήτων της κυβέρνησης και η υποβάθμιση (απαξίωση) του ρόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης… «βγάζουν μάτια» και προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών ανεξάρτητα από ιδεολογική αντίληψη, αλλά και κοινωνική τάξη.
Πολύ περισσότερο τους τελευταίους μήνες, καθώς ορισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί στήριξαν με απροκάλυπτο τρόπο τις αντιλαϊκές, εξοντωτικές πολιτικές της κυβέρνησης και ταυτόχρονα με συστηματικό τρόπο επιχείρησαν να απαξιώσουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ή άλλων επαγγελματικών κλάδων.
Η τακτική των καναλιών συγκεντρώνει τα επικριτικά σχόλια επώνυμων αρθρογράφων μεγάλων εφημερίδων. Στηλιτεύοντας τις δηλώσεις του Δ. Ρέππα περί «τζαμπατζήδων» ο Γ. Βότσης σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» (21 Φεβρουαρίου) σημείωνε μεταξύ άλλων: «Προέχει η απαξίωση των τζαμπατζήδων, διακηρύσσει ο συμπαθής κατά τʼ άλλα (και όσο πια είναι αυτό δυνατό για τους διαχειριστές της εξουσίας) υπουργός, επικουρούμενος από τους καλοθρεμμένους πρετεντέρηδες των καναλιών». Αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις είχαν προκαλέσει οι επικρίσεις του Στάθη από τη στήλη του «Ναυτίλος» («Ελευθεροτυπία») για το βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Έγραφε μεταξύ άλλων: «Σαν τα κοράκια παραμονεύουν δυο απʼ τους παρουσιαστές, η κυρία Τρέμη και ο κ. Πρετεντέρης, να αρπάξουν απʼ το στόμα του καλεσμένου τους, όταν δεν είναι φιλοκυβερνητικός, την κουβέντα του, να τη δαγκώσουν, να τη διαστρέψουν, να την ανασκολοπίσουν και να του τη δώσουν πίσω να τη φάει, να του κάτσει στον λαιμό, να πνιγεί, να σκάσει – και αυτό το λένε διάλογο, ενημέρωση, ειδήσεις».
Και συνέχιζε: «Τι οργουελικός τρόμος είναι αυτός! Αυτό το φρικτό δίδυμο δεν επιτίθεται με μένος Ταλιμπάν εναντίον των στόχων του μόνον με το (απύλωτο, ιταμό και υπερφίαλο) στόμα του, αλλά με όλη τη γλώσσα του σώματός του να κορυβαντιά, να ωρύεται, να σκούζει, να προσβάλλει, να ειρωνεύεται – είναι αυτό ειδήσεις; Έστω σχόλιο μέσα στις ειδήσεις;
Είναι άποψη; Όχι, είναι τρομοκρατία! Είναι προπαγάνδα! Είναι κουστουμάτος ταλιμπανισμός, είναι φασισμός».


Σχολιάστε εδώ