ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

3«ΧΑΜΟΣ» έγινε στις αρχές της εβδομάδας στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Αιτία η απόφαση του γραμματέα να οργανώσει εκδήλωση με ομιλητή τον Στ. Τζουμάκα και θέμα «Σοσιαλισμός και το ΠΑΣΟΚ». Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κομματικών στελεχών που πρόσκεινται στον Β. Βενιζέλο, καθώς ο κ. Τζουμάκας υπήρξε από τους… «ένθερμους υβριστές» του υπουργού Άμυνας (και εσχάτως του Γ. Παπανδρέου). Ζήτησαν μάλιστα να αναβληθεί η εκδήλωση και προς στιγμή κυκλοφόρησε η φήμη ότι δεν θα πραγματοποιηθεί. Τελικά όμως ο Στέφανος ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και η ομιλία έγινε κανονικά, αλλά με μικρή συμμετοχή στελεχών. Απών ο γραμματέας της Νομαρχιακής, παρών μεταξύ άλλων ο Μαμέλης, πολιτικός φίλος του Α. Τσοχατζόπουλου.
3ΜΕΛΙ στάζει το στόμα του πρωθυπουργού όταν απαντά στον Καρατζαφέρη. Πώς δηλαδή σηκώνεται το φρύδι του όταν απευθύνεται στον Τσίπρα; Καμία σχέση… Προχθές πάλι στη Βουλή τού τσίτωσε τα νεύρα ο μικρός. Του ζήτησε να του εξηγήσει για ποιον λόγο, ενώ είχε ήδη συμφωνήσει με τον Στρος Καν την προσφυγή από τον Δεκέμβρη στο ΔΝΤ, το αρνείτο κατηγορηματικά. Είναι ή δεν είναι κουτσομπόλης ο πρόεδρος του ΣΥΝ; Ε, σʼ αυτό το… εύλογο συμπέρασμα κατέληξε και ο πρωθυπουργός! Ότι, δηλαδή, αντί να συμμετέχει στη συγγραφή της Ιστορίας –όπου θα καταχωρισθεί, ως γνωστόν, το όνομα του ίδιου με χρυσά γράμματα– γίνεται απλώς σχολιαστής κουτσομπολιών!
Αντιθέτως, με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ συμφωνούν σε όλα. Σʼ αυτό το κλίμα, απαντώντας σε ερώτησή του για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε ότι έχουμε μια ανταγωνιστική και βιώσιμη αμυντική βιομηχανία. Υπερθεμάτισε δε για την ΕΑΒ, αφού του το επιβεβαίωσε η μηχανικός αεροσκαφών σύζυγός του, Άντα. Τυχαίνει, είπε, να γνωρίζει και προσωπικά ότι είναι ικανά τα στελέχη, καθώς η σύζυγός του είναι μηχανικός αεροπλάνων και ξέρει πολλά στελέχη που δουλεύουν σʼ αυτόν τον τομέα και, πράγματι, είναι αξιολογότατα!
Καλά τα λέει. Κι εγώ είμαι από την Καλαμάτα και ξέρω από καλό λάδι…
Να σημειώσω ότι είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη σύζυγό του.


Σχολιάστε εδώ