«Μετανάστευσαν» και οι σύμβουλοί του

Ένα θέμα που προεκλογικά τον βοήθησε ψηφοθηρικά, με την υπόσχεσή του να καταμετρήσει όλα τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και να στεγάσει όλους τους μετανάστες. Όλα άρχισαν έπειτα από την πρόταση του ίδιου του δημάρχου να ξεκινήσει διάλογος με τους απεργούς πείνας, αφού πρώτα εγκαταλείψουν το κτίριο της Υπατείας. Ο δήμαρχος αξίωσε εξουσιοδότηση του ΔΣ να διαπραγματευτεί ο ίδιος το θέμα με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση!
Ζήτησε ταχύρρυθμη εξέταση των αιτημάτων παρoχής ασύλoυ, ώστε vα τύχoυv της διεθvoύς πρoστασίας όσoι τη δικαιoύvται και vα τερματιστεί η απαράδεκτη σημεριvή κατάσταση. Επίσης, επαvεξέταση τωv πρoϋπoθέσεωv αvαvέωσης της άδειας παραμovής, ώστε vα μη μεταπίπτoυv σε καθεστώς παραvoμίας άvθρωπoι πoυ ζoυv και εργάζovται επί πoλλά χρόvια στηv Ελλάδα και βρίσκovται ήδη σε διαδικασία έvταξης. Τέλος καταγραφή τωv μεταvαστώv, ιδιαίτερα εκείvωv πoυ ζoυv σήμερα σε καθεστώς «αvυπαρξίας», λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει το τυπολατρικό κομμάτι «αν έχουν χαρτιά ή όχι ή πώς ονομάζονται» στο ερώτημα του Νικήτα Κακλαμάνη. Και στην καταγγελία του κ. Κωνσταντίνου ότι υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους αυτούς με 500 ευρώ το κεφάλι, δεν δόθηκε καμία απάντηση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αοριστίας δεν πείστηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Καμίνη. Έτσι, οι αντιδήμαρχοι κ. Αναγνωστόπουλος, Προβατάς και Παπαχελά, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κουβέλη, Χατζηγιαννάκη και Γαλανάκη ψήφισαν «παρών».
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Κακλαμάνη ψήφισαν λευκό. Η παράταξη του κ. Σοφιανού ψήφισε «Όχι» και Πορτάλιου, Κωνσταντίνου και Αμυράς «Όχι».
Το παρασκήνιο ήταν και πάλι πονηρό. Ο υπουργός Γ. Ραγκούσης αρέσκεται στο να κρύβεται πίσω από πλάτες άλλων, προκειμένου να μη χρεώνεται το πολιτικό κόστος καυτών θεμάτων, όπως αυτό των ημιυπαίθριων, που έβαλε και τότε μπροστά τον υφυπουργό του. Έτσι και τώρα μετέθεσε την καυτή πατάτα στα χέρια του κ. Καμίνη, καθώς ο ίδιος θέλει να κατέβει στην Α΄ Αθήνας στις ερχόμενες εκλογές και φυσικά επιδιώκει να έχει με το μέρος του το πλήθος των μεταναστών. Ο κ. Κακλαμάνης δεν θα επιτρέψει ένα τόσο μείζον ζήτημα να χρησιμοποιείται ψηφοθηρικά και, από ό,τι φαίνεται, δεν θα το επιτρέψουν ούτε οι συνεργάτες του δημάρχου!

Ο… παρωδός


Σχολιάστε εδώ