Μείωση τουλάχιστον 20% στους μισθούς της τηλεόρασης

Επισήμως η ΕΙΤΗΣΕΕ για να υπογράψει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ζητάει από την ΕΣΗΕΑ μείωση 20% στις αποδοχές όλων των εργαζομένων και να μην πληρώνονται με τους ίδιους όρους τα μη μέλη της Ένωσης!
Στην ιδιωτική ραδιοτηλεόραση το πρώτο βήμα έγινε στον ΣΚΑΪ με την οριζόντια μείωση κατά 10% στις αποδοχές όλων των εργαζομένων.
Στη συνέχεια τη διαδικασία αυτή ενεργοποίησε ο ΑΝΤ1, ο οποίος είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια εθελούσια έξοδο, και τώρα ήρθε η σειρά του Mega. Στο Μεγάλο Κανάλι για ορισμένους οι περικοπές φτάνουν έως και το 30% των αποδοχών τους. Για όσους λαμβάνουν αμοιβή άνω των 3.500 ευρώ η μείωση ανέρχεται στο 20%. Όσοι από αυτούς έπαιρναν στο παρελθόν πάνω από 5.000 ευρώ είχαν ήδη υποστεί άλλη μια μείωση έως 10%, ενώ για τους αστέρες αυτή ήταν η τρίτη, κατά σειρά, περικοπή των αποδοχών τους.
Για τους χαμηλόμισθους του Mega τα πράγματα αναμένεται να δυσκολέψουν περισσότερο, καθώς η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητάει μείωση των μισθών στην τηλεόραση κατά 20%. Στο Star πάλι γίνεται λόγος για μείωση κατά 25%. Στο Alter τα προβλήματα είναι άλλης φύσεως, με τους εργαζομένους να αγωνιούν για το μέλλον τους, περιμένοντας την πληρωμή τους έως τις 25 Μαρτίου.
Στην ΕΡΤ είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται κι άλλο, αναδρομικά από τον Ιανουάριο, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, δεχόμενοι περικοπές αμοιβής για τρίτη φορά.
Η νέα μείωση στις αποδοχές είναι κατά 10% ως αποτέλεσμα της περικοπής των επιδομάτων, ενώ ήδη οι εργαζόμενοι από τις αρχές του 2010 έχουν υποστεί μια πρώτη απώλεια της τάξεως του 10% στις αποδοχές τους και βέβαια είδαν τον αποδεκατισμό του 13ου και του 14ου μισθού. Ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος και ψήφισε τη νέα περικοπή, μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ χαρακτήρισε άδικο το μέτρο και εκκρεμεί, όπως είπε, μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για να συζητηθεί το ενδεχόμενο απόσυρσής του.
Αν αυτός είναι ο πρώτος γύρος των θυσιών, ακολουθεί και δεύτερος, κατά πολύ σκληρότερος.
Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών πιέζουν την κυβέρνηση και για αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος, ώστε οι υπάλληλοι να εργάζονται με μία σύμβαση για όλα τα ΜΜΕ ενός ομίλου, «σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης».
Παράλληλα, ο δεύτερος γύρος των περικοπών για το 2012 περιλαμβάνει νέες μειώσεις κατά 20%, ώστε να φτάσουν στον πολιτικό στόχο για μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 50%!


Σχολιάστε εδώ