Μήπως θέλουν τη βία στα γήπεδα;

Δεν είναι επομένως έκπληξη τα όσα άθλια συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, όπου κι έγινε της… Λιβύης. Μακροχρόνιο το σίριαλ. Μόλις πριν από έναν μήνα κόλαση είχε γίνει το Ολυμπιακό Στάδιο στον αγώνα μπάσκετ, πάλι μεταξύ των ίδιων ομάδων. Προσφορα στη βία έχουν και οι άλλες ομάδες.

Έκπληξη είναι η στάση του κράτους. Με όλες τις κυβερνήσεις. Πράσινων και γαλάζιων. Τα βλέπει, αλλά δεν κάνει τίποτα για να μπει ένα τέρμα στα επεισόδια που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα, αφού ο πατέρας δεν τολμά να πάει μαζί με το παιδί του να δουν αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας, γιατί ξέρει ότι μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή του…

Ότι είναι ανίκανο το κράτος, η Πολιτεία, να πάρει μέτρα αρνούμαστε να το αποδεχθούμε! Ούτε ότι δεν μπορούν να αντιγράψουν, να ρωτήσουν τους Άγγλους, ρε πώς τα έχετε καταφέρει και στα γήπεδά σας δεν πέφτουν καπνογόνα, όλοι είναι Παναγίες, και κάγκελα δεν υπάρχουν μεταξύ κερκίδων και τερέν; Εν ανάγκη να τους ζητήσουμε να μας οργανώσουν, ώστε επιτέλους εν ειρήνη να γίνονται οι αγώνες.

Εκείνο που αναγκάζεσαι να σκεφθείς από τη στιγμή που όχι μόνον δεν μπαίνει τέλος σ’ αυτό το σίριαλ, αντίθετα, γίνεται όλο πιο εκρηκτικό, είναι ότι ίσως να ΘΕΛΕΙ το κράτος τη βία! Αν δεν είναι έτσι, τότε ας δώσει η κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Χρ. Παπουτσής, εξήγηση πώς μπαίνουν τα… πυρομαχικά στα γήπεδα. Ως φίλαθλος δεν μπορεί να μην ξέρει. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό. Τα μπάζουν από την προηγούμενη ή τρεις-τέσσερις ώρες πριν από τον αγώνα και τα βάζουν κάτω από τα καθίσματα. Μπορεί λοιπόν η Αστυνομία, με τα σκυλιά που έχει, να τα βρει και έτσι να… αφοπλίσουν τους κάθε χρώματος… Ταλιμπάν.

Αποτρεπτικά σίγουρα θα λειτουργούσε για όποιον χούλιγκαν σχεδίαζε να ορμήσει στο γήπεδο η περιπολία στον περίγυρο του τερέν αστυνομικών με σκυλιά που προληπτικά θα έχουν φίμωτρο. Αυτό που έγινε το περασμένο Σάββατο, μετά το σφύριγμα του διαιτητή, ασφαλώς δεν θα είχε συμβεί.

Όμως υπάρχει και δραστικότερο μέτρο. Η τιμωρία της γηπεδούχου ομάδας με απώλεια τριών βαθμών, αν πέσει έστω και ένα βεγγαλικό ή γίνουν επεισόδια ή μπουν στο γήπεδο «φίλαθλοι». Και σε περίπτωση υποτροπής, υποβιβασμός σε άλλη κατηγορία. Και η ποινή να ισχύει αμέσως. Όπως και ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λινγκ και το ΟΥΕΦΑ. Αυτό πονάει την κάθε ομάδα, ενώ δεν έδειξε να τους στενοχωρεί ούτε να περιορίζει τη βία η επιβολή χρηματικών προστίμων και η διεξαγωγή αγώνων σε κενές κερκίδες.

Θέλετε, κύριε Γερουλάνο και κύριε Παπουτσή, ως αρμόδιοι υπουργοί, να τελειώνουμε οριστικά με τη βία, οι αγώνες να γίνονται σε ατμόσφαιρα αγγλική, ισπανική και γαλλική; Ιδού η Ρόδος… Κλείστε τις πόρτες των γηπέδων στη βία. Και μην υποκύψετε στους γνωστούς μεγαλοπαράγοντες.


Σχολιάστε εδώ