Επίδειξη δύναμης από Μαρινάκη και μπαράζ μηνύσεων απ’ τον Σισέ

Μόνο η ΑΕΚ και ο Άρης υιοθέτησαν τις θέσεις του «τριφυλλιού». Αντίθετα, υπέρ του προέδρου του Ολυμπιακού ψήφισαν 8 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, ενώ υπήρξαν και έξι λευκά. Η ψηφοφορία ανέδειξε την επιρροή του Μαρινάκη στις ομάδες της Λίγκας και παράλληλα επιβεβαίωσε τη σταδιακή περιθωριοποίηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος πληρώνει τα λάθη των μεγαλομετόχων του και κυρίως εκείνων που ηγήθηκαν της ΠΑΕ την τελευταία διετία.
Οι «πράσινοι» έμειναν με ελάχιστους συμμάχους όταν το περασμένο καλοκαίρι συσπείρωναν γύρω τους τις μισές ομάδες της κατηγορίας. Τα απανωτά «φεύγω – έρχομαι και φεύγω» των Νικόλα Πατέρα και Ανδρέα Βγενόπουλου, όμως, έπληξαν την αξιοπιστία του «τριφυλλιού», καθώς «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι όνειρο θα δουν απόψε και πώς θα ξυπνήσουν το πρωί», όπως σχολίαζε μετά την έκτακτη συνεδρίαση πρόεδρος μικρομεσαίας ομάδας. Στην Παιανία, πάντως, δεν θα αφήσουν ήσυχο τον Μαρινάκη. Ο Δημήτρης Γόντικας και οι νομικοί του «τριφυλλιού» αναζητούν νέα φόρμουλα για να πετύχουν την αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Προσωρινά έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, στην οποία παρέπεμψε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας. Οι «ερυθρόλευκοι», βέβαια, κατέθεσαν ένσταση επειδή κατά τη γνώμη τους η συγκεκριμένη επιτροπή είναι αναρμόδια. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τη μήνυση του Τζιμπρίλ Σισέ στον Μαρινάκη. Μία ενέργεια που ανέβασε τις μετοχές του Γάλλου στον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά παράλληλα τον έβαλε στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, που αναμένεται να απαντήσει με μηνύσεις εις βάρος του. Το ντέρμπι των δύο «αιωνίων» και τα έκτροπα που ακολούθησαν θα ταλανίζουν για αρκετούς μήνες το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με απρόβλεπτες επιπτώσεις για το άθλημα, αλλά και για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζουν φόβους για επεισόδια που μόνο με τον αθλητισμό δεν θα έχουν σχέση, αλλά θα παραπέμπουν σε άλλες ιστορίες…
Προσφυγή και για την ποινή
Εκτός από τον Μαρινάκη, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα επιδιώξουν και την αύξηση της ποινής που επιβλήθηκε πρωτόδικα στον Ολυμπιακό και ήταν μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 140.000 ευρώ πρόστιμο. Στο μυαλό των «πρασίνων» υπάρχει ακόμα και ο μηδενισμός στο ντέρμπι και η αφαίρεση βαθμών.


Σχολιάστε εδώ