Είναι το τελευταίο οχυρό…

Και αυτό έκαναν πρόσφατα, με τις παρεμβάσεις της ένωσής τους, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, και του προέδρου τους, αρεοπαγίτη Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος έκανε ένα τολμηρό άνοιγμα της Δικαιοσύνης προς την κοινωνία και την προάσπιση των θεσμών. Παρεμβάσεις, για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, για τα κλειστά επαγγέλματα, για τα σκάνδαλα, για το περιβόητο Μνημόνιο, που έχει γίνει θηλιά στον λαιμό του λαού, για να γίνει πιο αυστηρό το «πόθεν έσχες», για τον ρόλο και τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών, για τη σύσταση και λειτουργία των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής, για τις αντιρρήσεις στη μετατροπή σε διαρκές έγκλημα των φορολογικών παραβάσεων κ.ά.

Η έγκαιρη και αποφασιστική αντίδρασή τους στην απόπειρα ενοχοποίησης της Δικαιοσύνης που επιχειρήθηκε από μερίδα βουλευτών-μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, για δήθεν συγκάλυψη των σκανδάλων, λες και οι δικαστές ψήφισαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών με τις σύντομες παραγραφές και με το μη άνοιγμα των λογαριασμών πολιτικών προσώπων, έτυχε της αναγνώρισης των πολιτών. Και αυτό, όπως μάθαμε, εκδηλώθηκε, εκτός των άλλων και με εκατοντάδες τηλεφωνήματα και τηλεγραφήματα προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο λαός απαιτεί από τους δικαστές να μην υποστέλλουν τη σημαία της ανεξαρτησίας, του θάρρους και του ήθους, να πείθουν ότι η Δικαιοσύνη είναι το ίδιο τυφλή για τον ανώνυμο και τον επώνυμο. Να ξαναγίνει η Δικαιοσύνη το οχυρό της Δημοκρατίας, όπως είχε πει ο Γέρος της Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ