Είμαστε κοντά σε μια «εξέγερση της δημοκρατίας»;

Tο «σύστημα» θέλει να ποτίζει με αναισθητικό τους λαούς. Έτσι εξασφαλίζει την ακινδυνότητά τους.

Κάποτε όμως αυτοί αφυπνίζονται, εξεγείρονται και απαιτούν: ψωμί, παιδεία, ελευθερία.

Στη Βόρειο Αφρική, τις αραβικές χώρες, ως και στα Κατεχομένα φυσάει ένας άνεμος ξεσηκωμού των αόπλων ενάντια σε βάρβαρα, αυταρχικά και διεφθαρμένα καθεστώτα που επί γενεές τούς τυραννούν και λυμαίνονται τον πλούτο τους.

Οδυνηρό είναι κατά κανόνα το τέλος των δικτατόρων. Όπως διεκτραγωδεί ο Μέγας Φώτιος, «ανέβησαν πολλοί επί το δένδρον τούτο, ο καλούμενον εστί τυραννίς, κατέβη δε ουδείς πάλιν. Πάντες εκρημνίσθησαν». Όλοι γκρεμοτσακίσθηκαν!

Στην Αφρική κατά κανόνα ο επόμενος δικτάτωρ καθαιρεί τον προηγούμενο. Όμως τώρα συμβαίνουν καινά δαιμόνια. Εξεγερμένοι πολίτες, νέοι που δεν διδάχτηκαν ποτέ το μάθημα της ελευθερίας, αυθόρμητα, χωρίς υποκινητές, με όπλο την επαναστατημένη συνείδησή τους, ζητούν να φύγει ο τύραννος, όχι την κεφαλήν του επί πίνακι, να φύγει!

Τώρα απ’ άκρου εις άκρον του πλανήτη εκδηλώνονται κινήματα ανυπακοής. Στην καρδιά της υπερδυνάμεως, το Ουισκόνσιν, ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι μόλις η πολιτειακή εξουσία αποφάσισε να κάνει μισθολογικές περικοπές και να ακρωτηριάσει το δικαίωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων υποκαθιστώντας τις συλλογικές συμβάσεις με «επιχειρησιακές». Γνωστή τέχνη των εχθρών του λαού. Όπως επισημαίνει ο Πολ Κρούγκμαν τη δημοσιονομική κρίση στο Ουισκόνσιν και αλλού προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό η διογκούμενη δύναμη της ολιγαρχίας. «Ήταν οι ζάπλουτοι παίκτες και όχι ο απλός κόσμος που πίεσαν για χρηματοπιστωτική απορρύθμιση, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την οικονομική κρίση τού 2008-9» («New York Times»-«Ελευθεροτυπία» 22/2/11). Στις αμερικανικές πολιτείες, όπως και στη Βρετανία, ξεσηκώνονται οι άνθρωποι κατά των μεγαλοφοροφυγάδων και των τραπεζών που καταβροχθίζουν τα «πακέτα διάσωσης», ενώ αυτοί είναι οι υπαίτιοι των ναυαγίων.

Η κραυγή των Ελληνοπαίδων που ακούστηκε στο Βερολίνο «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να ληστεύει ή, έστω κατά Πεταλωτήν, να κλέβει τον λαό» -και φυσικά αφορά το όλο εκφυλισμένο πολιτικό μας σύστημα- δεν θα αργήσει να ακουσθεί και εδώ. Ένας λίβας ανυπακοής καλπάζει οριζοντίως και καθέτως στην υφήλιο. Οι φτωχοί και οι δούλοι του πλανήτη ξεσηκώνονται, συσπειρώνονται και δρουν με τη δύναμη του απελπισμένου.

Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν κατά σύστημα τον κόσμο. Τον «ταΐζουν» σαπουνόπερες και μισές αλήθειες, που είναι πάντα επικινδυνότερες από το ψέμα.

Εκτός από τις εξεγέρσεις των δούλων των δικτατορικών καθεστώτων «χρειαζόμαστε μια εξέγερση της δημοκρατίας. Η δημοκρατία έχει σχεδόν ξεκοιλιαστεί». Είναι η αγωνιώδης κραυγή του αντισυμβατικού Νόαμ Τσόμσκι με αφορμή τα γεγονότα του Ουισκόνσιν. Η προπαγάνδα -και στις ΗΠΑ- προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την προσοχή από τους κύριους υπεύθυνους της κρίσης, όπως η Goldman Sachs, η

Citigroup, η JP Morgan και άλλες «μνημονιακές» δυνάμεις. Η Goldman Sachs έχει από ημερών Σημίτη πρωταγωνιστική ανάμειξη στο ελληνικό δράμα.

Το «ευαγές ίδρυμα» της G.S., του οποίου ο πρόεδρος επαίρεται ότι «κάνει το έργο του Θεού», βρίσκεται παντού πίσω από κάθε κακό, πτώχευση Lehman Brothers, τοκογλυφική χρηματοδότηση ελλειμμάτων, κηλίδα Κόλπου Μεξικού και ελληνική κρίση. Είναι ένα παγκόσμιο κερδοσκοπικό καζίνο. (Marc Roche, «Η Τράπεζα – Πώς η G.S. κυβερνά τον κόσμο»).

Ο Στρος-Καν απεκάλυψε αυθόρμητα ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε το ΔΝΤ από τις αρχές Δεκεμβρίου 2009, ενώ για καιρό έκτοτε βεβαίωνε τον λαό περί του αντιθέτου.

Προχθές βεβαίωνε από την Κομοτηνή ότι «πρώτα εγώ θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ γι’ αυτά που βλέπω». Γι’ αυτά που «βλέπει» ή γι’ αυτά που κάνει;

«Δουλεύουν» ψιλό γαζί τον ελληνικό λαό, αλλά μέχρι πότε;

Στην Ελλάδα ο Μπομπ Τράα του ΔΝΤ περνάει ζωή χαρισάμενη, ενώ σφίγγει ολοένα και περισσότερο το σχοινί της αγχόνης της. Οι Ινδιάνοι όμως του Εκουαδόρ, όπου το προηγούμενο πόστο του ανδρός, είχαν ζητήσει την απέλασή του για ανάρμοστη χρήση της ιδιότητας του επισκέπτη και για ηθική αυτουργία στην απόφαση των εθνικών αρχών να λάβουν μέτρα (όπως και οι ημέτερες) που θίγουν το δημόσιο συμφέρον και την εθνική ασφάλεια.

Μερικές αλήθειες που αφυπνίζουν διαρρέουν με το σταγονόμετρο. Η δικηγορική μεγαλοεταιρεία

Slaughter and May, που συνέταξε το πανάθλιο Σχέδιο Ανάν, έγραψε και το πιο άθλιο Μνημόνιο, αμφότερα δαπάναις μας.

Στο μεταξύ τα αθηναϊκά μεγαλοκάναλα έχουν κυριολεκτικά εκτουρκισθεί και το άκρον άωτον, το τουρκικό ντοκιμαντέρ «Orient Express» γυρίσθηκε με λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων. «Τα λεφτά υπάρχουν», όχι όμως για τους Έλληνες, αλλά από τους Έλληνες.

Την ώρα εξάλλου που η ελληνική εκπαίδευση βολοδέρνει στους παιδαριώδεις αυτοσχεδιασμούς των διαχειριστών της, η Τουρκία κερδίζει τη μάχη των ΑΕΙ και χορηγεί αφειδώς υποτροφίες σε Ελληνόπουλα υποψήφιους διδάκτορες!

«Ώρα ημάς εξ’ ύπνου εγερθήναι» και εξεγερθήναι!


Σχολιάστε εδώ