ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο άνεμος της αλλαγής που πνέει στη Νέα Δημοκρατία θα… παρασύρει και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Μέχρι τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση συνεργαζόταν με την MRB, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα του διαζυγίου. Ότι το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά προσανατολίζεται στο να συνεργαστεί με άλλη εταιρεία. Σημειώνεται ότι με τη συγκεκριμένη εταιρεία συνεργαζόταν η ΝΔ τα πρώτα χρόνια της αρχηγίας του Κ. Καραμανλή, στη συνέχεια όμως τα «έσπασαν». Μάλιστα τα τελευταία χρόνια της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ κορυφαία στελέχη της κατηγορούσαν την εν λόγω εταιρεία ότι «πείραζε» τις δημοσκοπήσεις προς… όφελος του ΠΑΣΟΚ.

ΘΥΜΑΣΤΕ τις σκηνές με τους… τρεις σωματοφύλακες της «τρόικας» –ελεύθερους κι ωραίους– να κόβουν βόλτες στο Σύνταγμα; Ε, ξεχάστε τις, διότι δεν θα τις ξαναδείτε. Τουλάχιστον στην επόμενη επίσκεψή τους στην Αθήνα. Μαθαίνω ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου τους ενημέρωσε ότι μετά την περιβόητη συνέντευξη Τύπου το κλίμα στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλό για εκείνους. Κι ότι το ενδεχόμενο να γίνουν στόχος αποδοκιμασιών από πολίτες είναι κάτι περισσότερο από πιθανό. Για τον λόγο αυτό στην κυβέρνηση σχεδιάζουν τη λήψη πρόσθετων μέτρων φύλαξής τους, ώστε να αποτραπούν τυχόν απρόοπτα που θα εξέθεταν διεθνώς τη χώρα. Το ενδεχόμενο να στείλει η «τρόικα» άλλους εκπροσώπους –προς το παρόν– κινείται στο επίπεδο των σεναρίων.

ΚΙ ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε φάση αποσυσπείρωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού Γ. Ανωμερίτης θεώρησε ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος για διαγραφές στελεχών. Συγκεκριμένα ζήτησε την αποπομπή 150 μελών του κόμματος που στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση στήριξαν «αντάρτες» ή ανεξάρτητους υποψήφιους. Κίνηση που προκάλεσε τις αντιδράσεις και τα αιχμηρά σχόλια στελεχών και βουλευτών του Κινήματος. Παραθέτω το πιο γλαφυρό από τα σχόλια, το οποίο αποτυπώνει πλήρως τη κατάσταση: «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν…»

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σήμανε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα στην ΕΡΤ. Ο λόγος; Οι αποδοκιμασίες σε βάρος του πρωθυπουργού από φοιτητές στη διάρκεια της ομιλίας του σε πανεπιστήμιο στο Βερολίνο. Στη σύσκεψη που έγινε, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου Λ. Ταγματάρχη, συζητήθηκε αρχικά το ενδεχόμενο να μη μεταδοθούν πλάνα από τη ΝΕΤ. Στη συνέχεια, ωστόσο, πληροφορήθηκαν ότι στην εκδήλωση ήσαν ακόμη (και είχαν καταγράψει τις σκηνές) ένα γερμανικό κι ένα τουρκικό κανάλι. Άρα δεν θα μπορούσαν να αποκρύψουν το γεγονός. Κατάφεραν… ωστόσο να μεταδώσουν μόνο πλάνα με τον κ. Παπανδρέου να καλεί τους διαμαρτυρόμενους σε διάλογο. Ούτε ποιοι ήταν ούτε τι ακριβώς έλεγαν. Την επομένη βγήκε ο ανταποκριτής της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στο Βερολίνο Γ. Παπάς, ο οποίος αποδοκίμασε όσους… αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό. Κι ήρθε κι έδεσε η σούπα…


Σχολιάστε εδώ