δημοτικά

Ο ίδιος αποφεύγει να το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο, αναβάλλοντας συνεχώς τη σχετική συζήτηση, καθώς φοβάται τις αντιδράσεις. Το πρόβλημα γι’ αυτόν είναι ότι αύριο Δευτέρα λήγει η προθεσμία που έχει θέσει το υπουργείο Εσωτερικών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη λήψη απόφασης από το αρμόδιο Σώμα.

Ήδη κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Καμίνη ετοιμάζονται να καταψηφίσουν την πρόταση, επικαλούμενοι λόγους συνείδησης, και μάλλον θα ζητήσουν από τον Καμίνη να παρέμβει στον «κολλητό» του υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να δώσει παράταση τουλάχιστον ενός έτους για την εφαρμογή του μέτρου. Τη θέση του δημάρχου Αθηναίων δυσχεραίνει το γεγονός ότι πρέπει πλέον ο δήμος να πληρώνει και τις καθαρίστριες των σχολικών συγκροτημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης». Τα χρήματα όμως που διατίθενται, αν και φαίνονται αυξημένα, στην πραγματικότητα δεν φτάνουν για να καλύψουν τη μισθοδοσία των καθαριστριών.

QQQ Άλλα ήθη και έθιμα. Για πρώτη φορά στα χρονικά, το γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων θα διοικείται από δημόσιο υπάλληλο. Μετά την αποχώρηση του έμπειρου δημοσιογράφου Τάκη Καμπύλη, που «σαλπάρει» για να λύσει τον γόρδιο δεσμό του Αθήνα 9,84, στη θέση του τοποθετήθηκε ένας παλιός συνεργάτης του Γιώργου Καμίνη από τον Συνήγορο του Πολίτη, ο Γιάννης Μπούτσαλης.

Οι πρώτες εντυπώσεις από την παρουσία του ήταν ιδιαίτερα θετικές, κάτι που διασκέδασε τους φόβους των εργαζομένων στην καρδιά ενημέρωσης του δήμου, ότι θα επιχειρηθεί το ξεκαθάρισμα και η αντικατάστασή τους από φίλα προσκείμενους στην παράταξη Καμίνη.

QQQ Προ των πυλών της επιτήρησης θα βρισκόταν ουσιαστικά ο Δήμος Αθηναίων με τα 129.492.613 ευρώ που οφείλει σε τράπεζες, αν το αποφάσιζε η «τρόικα». Συνολικά υπολογίζεται ότι τα χρέη του πρώτου δήμου της χώρας ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ. Μια ανάσα δόθηκε με τα 4 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν εκτάκτως από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του δήμου για τον Φεβρουάριο. Όλοι αναρωτιούνται όμως τι θα γίνει τον Απρίλιο, οπότε πρέπει να καταβληθεί και το δώρο του Πάσχα για περίπου 7.800 εργαζομένους. Αναμένουμε…

QQQ Σε αναζήτηση γενικού γραμματέα στον Δήμο Αγ. Δημητρίου βρίσκεται η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου. Αρχικά είχε επιλέξει τον πρώην δήμαρχο Μεθάνων Χρήστο Πάλλη, που έλκει την καταγωγή του από τον Άγιο Δημήτριο και ήταν συνάδελφος της Μαρίας Ανδρούτσου στην Εμπορική Τράπεζα. Όμως ο Χρήστος Πάλλης εκλέχτηκε και στον «καλλικρατικό» Δήμο Τροιζηνίας, όπου του ανατέθηκαν καθήκοντα προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Οπότε προέκυπταν δύο έμμισθες θέσεις…

ΦΠΑ 5% και στα νησιά του Ιονίου

QQQ Την καθιέρωση ΦΠΑ 5% στα νησιά του Ιονίου, όπως ισχύει και στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και καθημερινή αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, είναι αποφασισμένος να στηρίξει και να προωθήσει ο επικεφαλής του συνδυασμού Επτανησιακή Αναγέννηση Γιώργος Καλούδης. Μάλιστα ζήτησε από τον δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλ. Παρίση, με τον οποίον συναντήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, να απαιτήσει την υλοποίηση των ζητημάτων αυτών με ανάλογες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Όλα καλά στον νέο Δήμο Πεντελικού;

QQQ Κύριε δήμαρχε, τι γίνεται με την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη;

QQQ Οι «εγνωσμένου κύρους» πολίτες είναι μόνο στο άμεσο περιβάλλον σας;

QQQ Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης ευρύτερης αποδοχής;

QQQ Μήπως μεθοδεύεται να μείνει κενή η θέση;


Σχολιάστε εδώ