από το Περιστύλιο…

Ο Λ. Αυγενάκης επέμενε μέχρι τέλους ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι το θέμα για το οποίο κατηγορείται θεωρείται λήξαν για τον ίδιο, οι βουλευτές όμως, σε μια από τις σπάνιες φορές, τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του, με 100 θετικές ψήφους επί 153 παρόντων βουλευτών.

Έναν χρόνο, λέει, έκανε υπομονή ο κ. Αυγενάκης όταν συγκεκριμένη τοπική εφημερίδα του Ηρακλείου ξεκίνησε πόλεμο με υβριστικά σχόλια κατά του προσώπου του. Ύστερα από σκέψη, ζήτησε δικαστική προστασία και οι αντίδικοι καταδικάστηκαν σε αποζημίωση για ηθική βλάβη. Κατά την εκδίκαση όμως της υπόθεσης ενώπιον του πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου με αντικείμενο την εξύβριση διά του Τύπου και την εξέταση των μαρτύρων, διαπίστωσε ότι ένας από τους μάρτυρες των αντιδίκων του ήταν ο τοπικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Στρατάκης.

«Οι άλλοι μισθό παίρνουν», του είπε, «εσύ, όμως, γιατί;». Εννοούσε, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, τους εξαρτημένους τότε μισθολογικά από το δημοσιογραφικό συγκρότημα του αντιδίκου, που είχαν κι εκείνοι καταθέσει ως μάρτυρες εναντίον του. «Εκείνος (ο Μ. Στρατάκης) εθεώρησε ότι δήθεν εννοούσα ότι παίρνει κι εκείνος μισθό από την εφημερίδα για να καταθέσει, ενώ είναι αυτονόητο, κύριε πρόεδρε, ότι εγώ εννοούσα ακριβώς το αντίθετο».

«Από τη στιγμή που δεν αποδέχεται ότι αυτό που είπε με πρόσβαλε, εγώ δεν θεωρώ ότι μπορώ να του δώσω αυτήν τη στιγμή συγγνώμη», απάντησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα μάλιστα με τη δική του εκδοχή, η αντιμαχία ξεκίνησε όταν ο ίδιος είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το πού πάνε τα χρήματα του ΟΠΑΠ, που, όπως είπε, πήγαιναν σε μια εφημερίδα της οποίας εκδότης φερόταν ο κ. Αυγενάκης, ενώ ο ίδιος το αρνείτο, διότι φαινόταν άλλο πρόσωπο.

«Γιατί μου κάνεις τόσο πόλεμο;» ρώτησε, σύμφωνα με τον κ. Στρατάκη, ο Λ. Αυγενάκης όταν συναντήθηκαν οι δυο τους σε μια κοινωνική εκδήλωση μετά την ερώτηση του πρώτου στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξαφνιάστηκε γιατί δεν ήξερε σε τι αναφερόταν. Αργότερα, καταθέτοντας σε μια συμβολαιογράφο, συνέχισε ο κ. Στρατάκης, «ο κ. Αυγενάκης μου είπε, όχι χαμηλοφώνως, αλλά φωναχτά, και μάλιστα με τραμπούκους μαζί του ”Πληρώθηκες; Είναι μεγάλος ο μισθός που παίρνεις;”».

Έτσι η… μάχη της Κρήτης θα έχει συνέχεια στα δικαστήρια…

νΤα περασμένα… μεγαλεία του πρωθυπουργού θυμήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι πριν από κανά δυο χρόνια κατέβαινε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά να συμπαρασταθεί στους λιμενεργάτες, συνοδευόμενος από τον Λάμπρο Μίχα, ο οποίος ξήλωσε τα γαλόνια του κεντρικού λιμενάρχη και τον έφτυσε μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης. «Σήμερα βέβαια άλλαξαν τα πράγματα. Ο κ. Διαμαντίδης δεν ακολουθεί αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, που μίλαγε τότε για China Town στον Πειραιά ξηλώνοντας τα γαλόνια του κεντρικού λιμενάρχη, και παρακαλεί τον Captain Wei της Cosco να συνάψει κι άλλες συμφωνίες με τα λιμάνια», σχολίασε ο νεοδημοκράτης βουλευτής και πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας…

Αμέσως ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας ζήτησε τα συγκεκριμένα φωτογραφικά ή οπτικά ντοκουμέντα. «Εάν δεν τα παρουσιάσει ο κ. Καμμένος, είναι είτε δέκτης λαθεμένων ή ψευδών πληροφοριών ή ο ίδιος ενσυνείδητα ψεύδεται», είπε και ακολούθησε ο εξής πολιτισμένος διάλογος:

Π. Καμμένος: «Πειρατικό ρεπορτάζ. Θέλετε να το δείτε τώρα; Είσαι άσχετος εντελώς!».

Μ. Όθωνας: «Εξετέθης».

Π. Καμμένος: «Εγώ; Ντροπή σου!».


Σχολιάστε εδώ