Αποστολικά και… άλλα

=«Γιατί δεν με πήρες και μένα, Γιώργο μου, για μια φιλική συζήτηση για το θέμα της προσφυγής στην «τρόικα»; Κάπου θα μπορούσα κι εγώ να σε βοηθήσω με τις οικονομικές γνώσεις μου…»
Κώστας Σημίτης
=Πράγματι, έχει δίκιο ο αντιπρόεδρος κύριος Πάγκαλος. Καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τόσο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ… Και έχει, δυστυχώς, κι άλλο χρόνο μπροστά της.
=Είναι μικρός και μαθαίνει… Μα μέχρι να μάθει, θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα… Λόγια του καπετάνιου.
=Α, ρε καπετάνιο, πώς σε νοσταλγούμε εμείς οι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ, με τους μούτσους που έχουμε μπλέξει…
=Τώρα κατάλαβα την περίφημη ατάκα του Γιώργου «λεφτά υπάρχουν». Προφανώς εννοούσε ΔΑΝΕΙΚΑ από τον Ντομινίκ Στρος ΚΑΝ…
=Αν είναι έτσι οι κόκκινοι πανηγυρισμοί, τότε τι να περιμένουμε από τους χούλιγκαν.
=Έρχονται εκλογές… ανοιξιάτικα. Ο Πάγκαλος άρχισε να μαζεύει τα πράγματα. Βγήκε στο πράσινο, μεγάλο εξομολογητήριο των Οικονομέα – Καμπουράκη.
=Μου τηλεφώνησε φίλος και τέως σύντροφος του Δημήτρη Καμπουράκη, αν μπορεί να του κλείσει ένα ραντεβού στο ΙΚΑ με οφθαλμίατρο. Εγώ το γράφω… Τώρα αν ο τέως σύντροφος πάρει το 184, δεν το γνωρίζω.
=Γάτο… σ’ έφαγαν τα ποντίκια της ΕΡΤ. Φαντάσου να μην ήσουν και Παναθηναϊκός. Δεν θα βλέπαμε καμία φάση στο δημόσιο κανάλι.
=Κανείς ΜΑΣΚΑΡΑΣ… πολιτικός δεν φοράει την πραγματική του ΜΑΣΚΑ.
=Πάντως Γιώργο, μεταξύ μας, αν θέλεις να μειώσεις το χρέος είναι, μάλλον, απλό… Να πουλάς τις μάσκες των πολιτικών που μας ΜΑΣΚΑΡΕΥΟΥΝ… Εκεί να δισ. χρήμα με το ΤΣΟΥΒΑΛΙ…
=Ένας Λαρισινός μού είπε ότι κουλουμπάρισαν οι σύντροφοι της ΠΑΣΚΕ καθαιρώντας τον Κουλουμπαρίτση της
ΕΘΕΛ, γιατί δεν δέχτηκε το κουλούπιασμά τους…
=Δεν πάσχει από απο συντονισμό η κυβέρνηση… Από συνεννόηση πάσχει.
=Ε, ρε, σε λίγο καιρό που θα φύγει η λίστα τι έχει να γίνει μεταξύ βουλευτών και υπουργών! Χαμός του χαμού…
=Καλά, ρε Πρωτόπαπα, δεν λες στη Σοφία να σου φτιάξει κανένα πρασόρυζο να φας, να γλιτώνεις και τα γιούχα του «Δεκαεφτά»;
=Πού έφτασαν τη χώρα μας οι πολιτικοί και οι πολιτικές τους. Να κρεμόμαστε για μια καλή κουβέντα από τα ξινισμένα μούτρα της Άνγκελα Μέρκελ. Ντροπή ΣΑΣ!
=Έπεσε τόσο ΔΑΚΡΥ…ΓΟΝΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, που η πλατεία θα κλαίει για μέρες. Πού ξέρεις, από το πολύ δάκρυ μπορεί να φυτρώσει καμιά δακρυ…γωνιά.
=Είμαστε όλοι ΠΑΟΚΑΡΕΣ…
Έστω και με -22 βαθμούς, οι ΔΙΚΕΦΑΛΟΙ του Βορρά ζέσταναν τις καρδιές μας.
=Ο φασισμός εισβάλλει στα γήπεδα και θα είναι καταστροφικός για τη χώρα.
=Για φαντάσου, να φτάσουμε στο σημείο εμείς, ο πολιτισμένος λαός, να σφαζόμαστε για τις ομάδες μας…
=Μην ποτίζετε άλλο τις γλάστρες της τηλεόρασης. Κλείστε τις TV, να μαραθούν όλες και κάτι καινούργιο θα φυτρώσει το ΠΡΩΙ.
=Καληνύχτα κύριε Παπακωνσταντίνου, κι όταν ξυπνήσεις από τους εφιάλτες του Μνημονίου θα καταλάβεις το πόσο μεγάλο κακό κάνατε στη χώρα.
=Η προχθεσινή κοσμοπλημμύρα δεν κατέβηκε ούτε για τον Παναγόπουλο ούτε για τον Παπασπύρου ούτε για το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέβηκε για να πει με δύναμη ψυχής ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ και άντε στο ΚΑΛΟ, χορτάσαμε με τη ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.
=Ποιον βουλευτή αποκαλούν ρουφιάνο ΤΗΣ κυρίας και
γιατί;
=Τώρα που απέκτησε προσωπάρχη η κυβέρνηση, θα χάσει τον Λευκό Οίκο.
=Ο Κανταφιάν τα έκανε Ραμαζιάν… στη Λιβύη.
=Αν φύγει ο Καντάφι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στο
ΕΔΩ εκδοτικό κατεστημένο, λόγω κατασκευαστικών εταιρειών.
=Ο σώφρων Χάρης Παμπούκης δεν πανηγυρίζει, όπως κάποιοι χαχόλοι στην κυβέρνηση, για τη συμφωνία στο Κατάρ. Ο Χάρης γνωρίζει ότι η κατάσταση στον αραβικό κόσμο είναι πολύ ρευστή και μπορεί να γίνει κάποια στραβή και τότε κλάψ’ τα μανούλα μου. Γι’ αυτό φροντίζει να μιλά με όλους σήμερα, παρά τα «μπράβο» που άκουσε από τον πρωθυπουργό.
=Στο τέλος, στη Σοσιαληστρική Διεθνή δεν θα μείνει κανένας Πρόεδρος. Μόνο θα ψάχνει να βρει αδελφά κόμματα.
=Ανα…μασηματισμός μπορεί και να γίνει. Εκλογές δεν το βλέπω…
=Ο πρωθυπουργός μίλησε στην ΩΡΑ του…
=Α, ρε ΑΝΤΡΕΑ, τι μας κληρονόμησες… Άμα δεις ποιοι μας κυβερνούν θα πάθεις ΠΑ…ΣΟΚ…
=Έρχεται η δραχμή. Σ’ ένα ΤΕΡΜΙΝΟ, σε δύο ΤΕΡΜΙΝΑ, το ΔΡΑΧΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ δεν το γλιτώνουμε.
Ίσως και να είναι η ΛΥΣΗ.
=Έντονος προβληματισμός υπάρχει στον Γιώργο και στο επιτελείο του για την κακή συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα λέγεται ότι στο Εθνικό Συμβούλιο θα ζητήσει ένα είδος ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του «τσάρου».
=Πολλοί συνδικαλιστές σκέφτονται να μιλήσουν στο Εθνικό Συμβούλιο. Αν δουν ότι δεν το καταφέρνουν, θα μοιράσουν ένα κείμενο με υπογραφή, που θα εκφράζει πολλές τάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Πάντως η συζήτηση για ενιαίο κείμενο θα εξαρτηθεί από το ύφος του κειμένου.

(ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ Στη σελιδα 36)
=Κείμενο αντιμνημονιακό σκέφτονται να καταθέσουν και άλλες τάσεις του Κινήματος και, όπως λένε ορισμένοι, αν τα καταφέρουν θα υπάρχουν και βουλευτικές εκπλήξεις.
=Νόμος είναι το δίκιο του Ολυμπιακού. Μπραβίσιμο… Τυφλή ελληνική Πολιτεία.
=Άμα ανησυχεί η Βάσω, να ανησυχούμε όλοι μας. Η θρυλική Βασάρα του Κινήματος γνωρίζει πάρα πολλά, μα πάρα πολλά, και ευκαιρίας δοθείσης λέει τις αγωνίες της.
=Με τόσο κούρεμα που κάνει ετούτη η κυβέρνηση, στο τέλος θα γίνουν κομμωτές. Είναι ένα κέρδος για την ανεργία του αύριού τους.
=Αχ Μαμουάρ, αχ Μαμουάρ. Σου φταίει η Αλ… Χάιντα.
=Ποιος υπουργός παρομοιάζει τον Γιώργο με τον Καντάφι και γιατί;
=Αγαπητοί κύριοι της κυβέρνησης, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.
=Συγγνώμη, τι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε από την κυβέρνηση του Γιώργου; Με έναν φωτοτύπη στον ΟΑΣΑ υπουργό Οικονομικών, με μια πελαργοφυλακού υπουργό Περιβάλλοντος, με έναν σύμβουλο της πλάκας του γραμμοφώνου υπουργό Εξωτερικών και με δυο τρία ακόμα κολλητάρια σε κρίσιμα υπουργεία, πάλι καλά που δεν έχει ακόμα βουλιάξει η χώρα. Δόξα τω Θεώ, να λέμε, που ζούμε ακόμα.
=Σε λίγο καιρό κάποια πλατεία θα ονομαστεί πλατεία Αϊ Σιχτίρ, με τόση οργή κόσμου που μαζεύεται πάνω από την πόλη.
=Ποιοι υπουργοί έχουν ζητήσει από τον Γιώργο αλλαγή πόστου στον ανασχηματισμό που θα κάνει; Μιλάμε για κορυφαίους… υπουργάδες.
=Ποιος υπουργός φοβάται το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μην πάει έξω από το σπίτι του και φωνάζει;
=ALPHA… ΕΘΝΙΚΗ… ΑΓΑΜΟΙ… ΘΥΤΕΣ…
=Τόσοι συντονιστές στην κυβέρνηση και να υπάρχει τόση ΑΣΥΝΤΟΝΗΣΙΑ…


Σχολιάστε εδώ