Άλλα συμφώνησαν άλλα έκανε…

Την παραμονή της ψήφισης της επίμαχης τροπολογίας που αφορούσε τους δικηγόρους, στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στο Πολιτικό Γραφείο του πρωθυπουργού συνεκλήθη σύσκεψη. Παρόντες ήταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Φ. Σαχινίδης, η Ρ. Βάρτζελη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας και ο Μ. Μπόλαρης, εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο επίμαχο νομοσχέδιο. Συμφωνήθηκε, σε ό,τι αφορά τους δικηγόρους, να επιτρέπεται η ίδρυση και λειτουργία δικηγορικών εταιρειών μόνο στα όρια της Αθήνας. Την επομένη ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ πριν ανέβει στο βήμα της Βουλής σταμάτησε στα κυβερνητικά έδρανα και ζήτησε απʼ τον αρμόδιο υφυπουργό Φ. Σαχινίδη να του δώσει την τροπολογία που είχαν συμφωνήσει, για να την αναφέρει στην ομιλία του.
Ο υφυπουργός τού είπε ότι θα τη διαβάσει ο ίδιος την τροπολογία.
Μόνο που την ίδια ώρα ο Φ. Σαχινίδης μοιράζει την τροπολογία που υποτίθεται είχαν συμφωνήσει να αποσυρθεί και η οποία είχε προκαλέσει την αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οπότε δικαιολογημένα αντέδρασε έντονα ο Χρ. Πρωτόπαπας, απειλώντας να καταψηφίσει την τροπολογία. Έγινε μεγάλη φασαρία και τελικά αναγκάστηκε ο υφυπουργός να την αποσύρει!
Το ερώτημα είναι: Γιατί ο Σαχινίδης έφερε μια τροπολογία που δεν είχε καμιά σχέση με τα όσα είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί;
Πολλοί πάντως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επέρριψαν ευθύνες στον πρωθυπουργό γιατί δεν τον απέπεμψε αμέσως, από τη στιγμή που δεν τήρησε αυτό που είχε αποφασιστεί και εξέθεσε την κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ