O κύριος απολύτως Τίποτα

«Διορισμένοι από το υπουργείο Πολιτισμού πρόεδροι διάφοροι φωστήρες ”της επιχειρηματικότητας”, ”του marketing” κ.λπ., ”ειδήμονες” που η πρώτη τους επαφή με τον χώρο του λυρικού θεάτρου είναι η μέρα του διορισμού τους, έρχονται και πειραματίζονται στην πλάτη της ΕΛΣ και του προσωπικού της.

Μετά τον βιομήχανο κύριο Οδυσσέα Κυριακόπουλο (που διορίστηκε από το ΥΠΠΟ όταν υπουργός ήταν ο πρώην πρωθυπουργός), ο οποίος φεύγοντας άφησε την ΕΛΣ με ένα τεράστιο έλλειμμα (15-16 εκατομμυρίων ευρώ), εσχάτως ανέλαβε ο ειδήμων του marketing κ. Νίκος Μουρκογιάννης (διορισμένος από το νυν υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο).

Ο κ. Μουρκογιάννης, αναλαμβάνοντας, μίλησε για εξυγίανση του οργανισμού, για μείωση του κόστους, για μετακομίσεις των γραφείων, για κατάργηση των διπλών συμβάσεων, για ισονομία, κ.λπ. κ.λπ.

Τι έκανε για την εξυγίανση του οργανισμού;

Διαπραγματεύτηκε σοβαρά με τους πιστωτές της ΕΛΣ; ΟΧΙ.

Γιατί αν διαπραγματεύονταν δεν θα υπήρχαν διαταγές πληρωμής και η ΕΛΣ δεν θα ήταν στις λίστες του Τειρεσία, δεν θα υπήρχαν αιτήσεις για κατάσχεση των επιχορηγήσεων και των χρηματικών διαθεσίμων, δεν θα υπήρχαν αγωγές που αξιώνουν τα χρήματά τους.

Τι έκανε για τη μείωση του κόστους; Εκτός του ότι

έκλεισε το θέατρο “Ακροπόλ”, ΤΙΠΟΤΕ άλλο.

Τι έκανε με τις μετακομίσεις των γραφείων, για κατάργηση των διπλών συμβάσεων, για ισονομία; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ .

Μοίρασε αφειδώς τίτλους και αυξήσεις, θέσπισε διπλές συμβάσεις, κρατάει επιλεκτικά κάποιους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, μοιράζει επιλεκτικά υπερωρίες και μεγάλες προκαταβολές, την ώρα που η κυβέρνηση έχει ψαλιδίσει τις αποδοχές του υπολοίπου προσωπικού πάνω από 30% το τελευταίο οκτάμηνο.

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος τα γνωρίζει όλα αυτά; Τα εγκρίνει; Ή απλά έχει ”εκχωρήσει” την ΕΛΣ εν λευκώ στον ”έχοντα αυτοκρατορική συμπεριφορά εκλεκτό του;”», ρωτούν οι εργαζόμενοι στη Λυρική.


Σχολιάστε εδώ