Φεύγει ο ΟΚΑΝΑ από την πόλη

Ενώ ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος καθόταν στο έδρανό του δίπλα από τον πρόεδρο του ΔΣ, τού τηλεφώνησε ο υπουργός Υγείας Γ. Λοβέρδος, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι το τελικό ραντεβού που του είχε ζητήσει για να μπει το χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης του ΟΚΑΝΑ θα γινόταν την περασμένη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος του συλλόγου είχε από καιρό ταχθεί σθεναρά στο πλευρό του δημάρχου για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η συνάντηση αυτή έγινε τελικά και ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι το φθινόπωρο ο ΟΚΑΝΑ θα μεταφερθεί στο «Αττικό Νοσοκομείο» ή στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην παρέμβαση της επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς – Αναγέννηση» Ελπίδας Παντελάκη, που είχε πει ότι η θέση του συνδυασμού της είναι να μη σταθούμε στην απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ αλλά στην ολοσχερή κατάργηση αυτών των προγραμμάτων, ο δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε:

«Ως δήμαρχος και ως υγειονομικός οφείλω να εκφράσω και να καταθέσω την ευαισθησία μου για τα εξαρτημένα από ουσίες παιδιά. Είναι παιδιά της διπλανής, αν όχι της δικής μας, πόρτας. Δικαιούνται κάθε βοήθεια και στήριξη για επανένταξη και έχουν κι αυτά δικαίωμα στη ζωή. Ωστόσο είμαι υποχρεωμένος να προχωρήσω στην απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ γιατί η ύπαρξή του ενισχύει το εμπόριο ναρκωτικών και τραυματίζει τη λειτουργία της πόλης. Δεν έχει λόγο ύπαρξης στην πόλη ο ΟΚΑΝΑ. Πρέπει να πάει στον φυσικό του χώρο, στο νοσοκομείο».

Αντιδρά ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας

Θύελλα διαμαρτυριών ξεσήκωσε στην Αγία Βαρβάρα η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου από τον Πειραιά, ότι θα μεταφερθεί το φθινόπωρο ο ΟΚΑΝΑ από το λιμάνι στο Λοιμωδών ή στο Αττικό Νοσοκομείο. Ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γ. Καπλάνης αναζήτησε αμέσως τον υπουργό Υγείας στο τηλέφωνο, αλλά δεν τον βρήκε. Εκείνο που ήθελε να του πει είναι πως το Λοιμωδών πρέπει να αποκλεισθεί γιατί ήδη είναι επιβαρυμένο, ενώ στα 50 μέτρα από τον χώρο που σχεδιάζεται να γίνει ο ΟΚΑΝΑ, υπάρχει ένα νηπιαγωγείο, δύο Γυμνάσια και δύο Λύκεια. Οπότε δεν μπορεί τα παιδιά να αντικρίζουν το θέαμα που έβλεπαν όλοι στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια και αποτέλεσε την αιτία που ζητήθηκε η απομάκρυνσή του από την πόλη. Βέβαια, όπως τόνισε στη στήλη, δεν πρόκειται να αφήσει να εγκατασταθεί ο ΟΚΑΝΑ στην περιοχή του. Θα επιδιώξει να πάει στο Αττικό, γιατί η Αγία Βαρβάρα ήδη έχει κέντρο απεξάρτησης μαζί με το Αιγάλεω και το Χαϊδάρι και δεν μπορεί να δεχθεί άλλους τοξικομανείς. Οπότε μάλλον άνοιξε «μέτωπο» στη Δυτική Αθήνα με τον ΟΚΑΝΑ του Πειραιά ο Λοβέρδος…


Σχολιάστε εδώ