Φαρσοκωμωδία οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης κατά της «τρόικας»

Ο Περισσός κάνει λόγο για φαρσοκωμωδία που έστησε η κυβέρνηση μαζί με τους ντόπιους και ξένους συμμάχους της, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του λαού και τη συγκάλυψη της πραγματικής ουσίας της πολιτικής ξεπουλήματος που έχει συναποφασιστεί από την κυβέρνηση και την «τρόικα». Τα προπαγανδιστικά επιτελεία, λένε στο ΚΚΕ, προσπάθησαν να κατασκευάσουν μια ανύπαρκτη διάσταση απόψεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την «τρόικα», προκειμένου να περάσουν την άποψη ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται το συμφέρον του λαού απέναντι στις επιδιώξεις της «τρόικας».

Τα όσα είπαν οι τελευταίοι, τόνιζε το ΚΚΕ, δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ’ όσα συμφώνησαν από κοινού κυβέρνηση και «τρόικα» στο Μνημόνιο και η μόνη «διαφορά» που προέκυψε ήταν το ποιος θα ανακοινώνει πρώτος τα όσα συμφωνούνται στη βάση του Μνημονίου, όπως αυτό θα επικαιροποιείται κάθε φορά.

Όλα τα παραπάνω, καταγγέλλει το ΚΚΕ, αποτελούν σκέτη κοροϊδία που δεν πρέπει να ξεγελάσει τον λαό, ο οποίος δεν πρέπει να «χάψει» την κυρίαρχη προπαγάνδα, σύμφωνα με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ η κυβέρνηση εμφανίζεται στην παρούσα φάση ως δύναμη αντίστασης στις επιταγές της «τρόικας»!

Στο σημείο αυτό το ΚΚΕ ασκεί κριτική και στα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία κατηγορεί ότι με τη στάση τους προσφέρουν ουσιαστικά στήριξη στην κυβέρνηση όταν αναπαράγουν ιδεολογήματα περί κατοχής της χώρας από την «τρόικα» και καλούν εργαζομένους και αφεντικά σε «εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο» κατά όσων θέλουν τη χώρα μας υποτελή. Και ξεκαθαρίζουν ότι εννοούν τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ μέχρι τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και την κίνηση του Μίκη Θεοδωράκη που βρήκαν έδαφος να ξεσπαθώσουν κατά της «τρόικας», την οποία κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται ως επικυρίαρχη, βγάζοντας έτσι «λάδι» την κυβέρνηση της χώρας, η οποία συνυπέγραψε όλα τα μέτρα που προωθούνται για να υλοποιηθεί το Μνημόνιο.

Στην ανάλυση που κάνουν στο ΚΚΕ τονίζουν ότι ο κοινός παρανομαστής της κυβέρνησης και όλων όσοι αναπαράγουν τα ιδεολογήματα περί «κατοχής» της χώρας από τους δανειστές της, είναι ότι δεν αμφισβητούν τη στρατηγική που αναπαράγει την καπιταλιστική κρίση, έκφραση της οποίας είναι τα δημόσια ελλείμματα και τα δημόσια χρέη σε διάφορα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο.

Όλοι οι παραπάνω, συνεχίζουν, είτε στηρίζουν είτε δεν αμφισβητούν με όρους στρατηγικής την εξουσία του κεφαλαίου και την ιδιοκτησία των αστών στα μέσα παραγωγής. Επ’ αυτού είναι αποκαλυπτικό το παράδειγμα με την ιδιωτικοποίηση και την εκποίηση της δημόσιας γης, αφού όσοι συντάχθηκαν πίσω από τη γραμμή του δήθεν πατριωτισμού είναι αυτοί που εδώ και χρόνια δεν αμφισβητούν την πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης, που αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του καπιταλιστικού συστήματος.

Η διέξοδος, επαναλαμβάνουν στο ΚΚΕ, είναι ο λαός να γυρίσει την πλάτη του στην προπαγάνδα που αναπτύσσεται αφού το κεφάλαιο, τα κόμματά του και τα στηρίγματά του εκφράζονται ενιαία σε βάρος του λαού και των δικαιωμάτων του. Απαιτείται, τονίζουν, η συγκρότηση λαϊκής συμμαχίας για να ηττηθεί η στρατηγική που συνεχώς υποτιμά την εργατική δύναμη και ταυτοχρόνως παραδίδει τον δημόσιο πλούτο στους ιδιώτες.

Χρειάζεται πάλη για να αντικατασταθεί η εξουσία του κεφαλαίου από τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, αφού οποιαδήποτε άλλη μεσοβέζικη λύση μόνο θα διαιωνίζει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη σημερινή κατάσταση.


Σχολιάστε εδώ