στα ενδότερα των ομάδων

=Τελικά το τι ακριβώς έχει συμβεί με τον Βασίλη Γκαγκάτση και τη σχέση του με τον Ολυμπιακό παραμένει μυστήριο. Την περασμένη Τρίτη σήμανε συναγερμός σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία όταν μαθεύτηκε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ σταματούσε να ασχολείται με τις νομικές υποθέσεις των «ερυθρολεύκων».
=Οι διαρροές από την ΠΑΕ ανέφεραν κατηγορηματικά ότι ο Γκαγκάτσης διατηρούσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Αλλά δεν υπήρχε απάντηση στο ερώτημα των νέων αρμοδιοτήτων του και γιατί αποχώρησε από το προσκήνιο των νομικών υποθέσεων.
=Οι φήμες άρχισαν να χορεύουν από γραφείο σε γραφείο. Μία σαφής ένδειξη ότι ο άλλοτε πανίσχυρος παράγοντας εξακολουθεί να απασχολεί τα ΜΜΕ και γενικώς να πουλάει.
=Αν προσεγγίσουμε προσεχτικά την υπόθεση του Γκαγκάτση, θα δούμε μια σειρά γεγονότων και θα βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα. Τόσο για τη διακοπή της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό ως νομικός, όσο και για το τι θα συμβεί την επόμενη μέρα.
=Θα αρχίσουμε από τους λόγους που προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ένας αφορά στον τρόπο που τον αντιμετώπισαν στην Τούμπα, κατά τη διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα ΠΑΟΚ
– Ολυμπιακού.
=Στα επίσημα βρέθηκαν υπεράριθμοι οπαδοί του «Δικέφαλου του Βορρά» που έβριζαν εν χορώ τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» και συγγενικά του πρόσωπα, χωρίς την παραμικρή ενέργεια από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να περιοριστούν τα συνθήματα.
=Ο Μαρινάκης είχε ενοχληθεί από την αδράνεια του Θοδωρή Ζαγοράκη. Όπως επίσης και από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι κουμπάρος με τον Βασίλη Γκαγκάτση, ενώ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ρόλο ο γιος του.
=Προφανώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού περίμενε κάποια κίνηση από τον Γκαγκάτση, όπως άφηναν να γίνεται γνωστό στελέχη της πειραϊκής ΠΑΕ.
=Ο Μαρινάκης φέρεται να θυμήθηκε τη δυσφορία του και όταν τον ενημέρωσαν το περασμένο Σάββατο ότι οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη έκαναν ευθέως σύνδεση του Βασίλη Γκαγκάτση, του γιου του, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ήταν το επιχείρημά τους για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Γιάννη Κόντη και τις επαφές του με τον Νικόλα Πατέρα.
=Κατά πολλούς, όμως, το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με το θέμα του Κέβιν Μιραλάς. Ο διπλανός σάς είχε ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Μαρινάκης περίμενε καλύτερα ανακλαστικά από τους νομικούς του Ολυμπιακού στην υπόθεση με την τιμωρία του βέλγου επιθετικού.
=Όπως είχε προαναγγείλει και εκκαθαρίσεις στην ΠΑΕ εξαιτίας της αδράνειας που καταγράφηκε από το βράδυ της Πέμπτης. Κάπως έτσι συμπληρώνεται το παζλ που έχει πρωταγωνιστή τον Γκαγκάτση.
=Στην πλατεία Αλεξάνδρας, πάντως, ακούγεται και μία άλλη εκδοχή. Σύμφωνα με αυτή, ο Μαρινάκης προχώρησε στη διακοπή της συγκεκριμένης συνεργασίας για να ικανοποιήσει την επιθυμία κάποιου που δεν ήθελε τον Γκαγκάτση στα πόδια του.
=Ποιος ήταν αυτός; Μα, δεν είναι και πολλοί εκείνοι που ενοχλούνταν από την παρουσία του πρώην προέδρου και την εμπλοκή του σε ποδοσφαιρικές υποθέσεις.
=Το ντέρμπι πέρασε και από αύριο αρχίζουν σε Πειραιά και Παιανία να δρομολογούν τις εξελίξεις για το καλοκαίρι. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, άλλωστε, οι παράγοντες των δύο ομάδων γνωρίζουν ότι πρέπει να κινηθούν αμέσως για να πετύχουν τους προσωπικούς στόχους τους.
=Την ίδια ταχύτητα οφείλουν να έχουν και όσοι διεκδικούν την είσοδό τους στα πλέι οφ. Στους υποψήφιους προστέθηκε και ο Εργοτέλης, αλλά στο Ηράκλειο δεν δείχνουν να νοιάζονται ιδιαίτερα για τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
=Γι’ αυτό φρόντισε και κατέβασε τους τόνους ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο Καβαλιώτης αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολα θα καταφέρει να κρατήσει τους παίκτες του εάν αρχίσουν και στοχεύουν ψηλά, αλλά έρθουν δύο-τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα.
=Η χρονιά είναι μία από τις χειρότερες για προπονητές. Ακόμα και για τον Σάκη Τσιώλη. Την αποκάλυψη της σεζόν με βάση τα αποτελέσματα και έναν από τους ελάχιστους που παραμένουν στη θέση τους από το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος.
=Αλλά δεν είναι βέβαιο ότι ο Τσιώλης θα ολοκληρώσει την περίοδο στον Ολυμπιακό Βόλου. Παρά την ξεκάθαρη επιθυμία των οπαδών να παραμείνει στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» και την επόμενη σεζόν.
=Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του Αχιλλέα Μπέου δεν αντέχεται, όπως τονίζουν όσοι μιλούν καθημερινά με τον Τσιώλη. Ο Καρδιτσιώτης έχει φτάσει πολλές φορές στα όριά του, αλλά ο εργοδότης του απέφυγε να πάρει το ρίσκο, διότι φοβήθηκε τις επιπτώσεις του διαζυγίου, κυρίως εντός των αποδυτηρίων.
=Αλλά το τελευταίο διάστημα ο Μπέος ξεσάλωσε κατά του Τσιώλη. Μέχρι που, όπως υποστηρίζουν στον Βόλο, έβαλε κάποιους δικούς του ανθρώπους να σχολιάζουν αρνητικά σε ραδιοφωνικούς σταθμούς τις δηλώσεις του έλληνα τεχνικού υπέρ της Λάρισας την προηγούμενη Κυριακή.
=«Αντί να πάρει το μέρος μου για το πανό που με έθιγε ως άνθρωπο, ο Τσιώλης έκανε δημόσιες σχέσεις με τη Λάρισα», φέρεται να έχει πει ο Μπέος.
=Καταλαβαίνει, λοιπόν, εύκολα ο καθένας ότι η συνύπαρξή τους, πόσω μάλλον η συνεργασία τους, μοιάζει ανέφικτη.
=Κάποιοι που γνωρίζουν καλά το αφεντικό του Ολυμπιακού Βόλου θεωρούν βέβαιο το διαζύγιο πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν. Είτε μετά τον τελικό Κυπέλλου είτε πριν απ’ αυτόν, εάν αποκλειστεί η ομάδα της Μαγνησίας από τον Ατρόμητο.
=Στο Περιστέρι έχουν αρχίσει και αισιοδοξούν για την πρόκριση. Από πού πηγάζει η αισιοδοξία δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά πολλοί έχουν ξαφνιαστεί διότι ο Ατρόμητος δεν δείχνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
=Ούτε, βέβαια, έδειξαν οι κινήσεις του Ιανουαρίου ότι ο Γιώργος Σπανός στοχεύει στην πρόκριση στον τελικό. Η ομάδα παραχώρησε τον Εμάνουελ Περόνε και έμεινε με τρεις επιθετικούς στην κρισιμότερη καμπή της περιόδου.
=Μπορεί να ποντάρει στο άστρο του Δώνη ο πρόεδρος του Ατρόμητου. Του έλληνα τεχνικού που βρίσκεται στη λίστα του Αχιλλέα Μπέου για την περίπτωση που χωρίσουν οι δρόμοι του με τον Τσιώλη.
=Κυρίως επειδή ο Δώνης έχει συνδεθεί με τη Λάρισα. Και θέλει ο ιδιόρρυθμος παράγοντας να μπει στο μάτι του Κώστα Πηλαδάκη για άλλον έναν λόγο.
=Θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό αυτή η βεντέτα. Εκτός και αν αποχωρήσει ο Μπέος από τον Ολυμπιακό Βόλου, κάτι που δεν θεωρείται και ιδιαίτερα πιθανό.
=Κάποιοι, πάντως, διαδίδουν ότι επανεξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Πανιώνιο. Με επιχείρημα ότι δεν θέλει να πέσει η ομάδα της Νέας Σμύρνης σε παράγοντες που δεν έχουν σχέση μαζί της.


Σχολιάστε εδώ