«Σπρώχνουν» τους Πομάκους στην αγκαλιά της Άγκυρας!

Η βιβλιοθήκη αυτή ήταν στο χωριό Μύκη, περιείχε 7.000 τίτλους βιβλίων και είχε ιδρυθεί το 2004. Είχε γίνει μάλιστα πόλος έλξης για τους Πομάκους, γιατί εκεί παραδίδονταν δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής, γίνονταν μαθήματα θεάτρου και πραγματοποιούνταν θεατρικές παραστάσεις, όλες με περιεχόμενο από την ελληνική Ιστορία, ενώ λειτουργούσε και κουκλοθέατρο!

Οι λόγοι που καταργήθηκε η βιβλιοθήκη, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι οικονομικοί. Γιατί απασχολούσε το… εξαιρετικά υψηλό νούμερο του ενός (!) υπαλλήλου και μιας καθαρίστριας!

Όπως… ακούγεται μάλιστα, στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει σκέψη να καταργηθεί και ο Οργανισμός Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, ένα μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ, που χρηματοδοτείται και εποπτεύεται από το υπουργείο.

Οι Τούρκοι βέβαια δεν άφησαν την… ευκαιρία να πάει χαμένη. Ανοικοδόμησαν σε διπλανό χωριό, τον Κένταυρο, την τοπική βιβλιοθήκη που υπήρχε, τη γέμισαν τουρκικά βιβλία, προσέλαβαν πολύ προσωπικό για να έχει και προπαγανδιστικό ρόλο και διέδωσαν μάλιστα τη λειτουργία της σε όλα τα πομακοχώρια για να προσελκύσουν τα παιδιά.

Επίσης ενισχύθηκε και η τουρκόφωνη βιβλιοθήκη του Εχίνου, η οποία, αν και δημοτική, φέρει επιγραφή στην τουρκική γλώσσα! Μόνο η τουρκική σημαία της λείπει…


Σχολιάστε εδώ