Πού πάμε;

Το… ιατρικό συμβούλιο («τρόικα») που ήρθε εκτάκτως αποφάσισε τη χορήγηση πιο ισχυρής δόσης, ώστε νʼ αντέξει… ο άρρωστος μέχρι να πάρουν τα… λεφτουδάκια τους από το γενικό ξεπούλημα. Και μετά ας τα τινάξει…

Με… δόσεις μαθαίνουμε την αλήθεια. Την ξέρει όλη η κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου. Τη σερβίρουν φέτα φέτα, για να μην πάθει σοκ και τους μείνει ο άρρωστος στα χέρια…

Όμως τα ψέματα τελείωσαν. Το Μνημόνιο κάθε άλλο παρά λύση σωτηρίας ήταν. Παράταση ήταν μέχρι να βγει η ψυχή μας… Όλοι οι δείκτες αμείλικτοι, χαστούκι στην κυβέρνηση.

Στο 6,6% έφτασε η ύφεση τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Η ανεργία χτύπησε την πιο δυναμική ηλικία. Ένας στους τρεις, ηλικίας μέχρι 30 ετών, είναι άνεργος! Πάνω από 225.000 υπολογίζονται τα λουκέτα για το 2011. Που θα προστεθούν στα 125.000 του 2010. Ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 5,2%. Πέταξαν δηλαδή οι τιμές από κει που μας έλεγε ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι τις… διέταξε να πέσουν! Η κατανάλωση καυσίμων μειώθηκε κατά 20%, απόδειξη ότι ο κόσμος έκοψε και το αυτοκίνητο. Στράγγιξε η αγορά. Οι τράπεζες με το σταγονόμετρο δίνουν κάποια ψίχουλα.

Οι αξίες ακινήτων και επιχειρήσεων έχουν κατρακυλήσει μέχρι και 50%! Τζάμπα θα μας αγοράσουν… Οι περισσότερες επιχειρήσεις, για να μην πούμε σχεδόν όλες, με ζημίες έκλεισαν το 2010.

Τρομαγμένη γύρισε η Λούκα Κατσέλη μʼ αυτά που είδε στη Δράμα και την Καβάλα που επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Κάτω 30% ο τζίρος τον Ιανουάριο σε κεντρικά μαγαζιά της Πάτρας, που τα βράδια θυμίζει έρημη πόλη.

Φως δεν υπάρχει πουθενά.

Σκοτείνιασε και η ηλιαχτίδα που είχε… καλλιεργηθεί για λύση σωτηρίας που θα μας πρόσφεραν. Και είχαν αρχίσει να πιστεύουν πολλοί ότι μπορεί να έρθουν καλύτερες μέρες. Ήρθαν όμως οι δηλώσεις της «τρόικας» για τα 50 δισ. που πρέπει να τους δώσουμε και το ποτάμι έπνιξε την ελπίδα.

Σκυθρωπά πρόσωπα παντού.

Η αγωνία πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα.

Πού πάμε;

Υπάρχει αύριο και ποιο;

Θεσμικά πρόσωπα ανησυχούν ότι έρχονται και χειρότερα. Φοβούνται ένα κραχ… Που θα προκαλέσει αναταράξεις κοινωνικές.

Η κυβέρνηση δεν δείχνει ικανή να οδηγήσει το καράβι σε ήρεμο λιμάνι. Έδωσε εξετάσεις και τα έκανε ακόμη πιο μαύρα… Πήραμε μια αναπνοή, που κόστισε πολλά και έκανε πιο δύσκολη την έξοδο. Βουλιάξαμε πιο βαθιά… Ακόμη και οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις στοίχισαν περισσότερα από τα υποτιθέμενα οφέλη, που ακόμη δεν τα είδαμε. Αντίθετα, ζούμε μια γενική αναστάτωση, που την πλήρωσε ακριβά η αγορά, τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι, που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.

Με όλα αυτά στον χαρτοφύλακά του, ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου πρέπει να τα πει ωμά στη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο. Ξεσφίξτε τη θηλιά, βάλτε το χέρι στην τσέπη, διαφορετικά γαία πυρί μειχθήτω. Πάω σε στάση πληρωμών. Χαμένοι θα είστε κι εσείς.

Η αποτυχία του Μνημονίου και τα νέα μέτρα δικαιώνουν τις θέσεις του Σαμαρά. Όμως από κει και πέρα τι γίνεται; Η επόμενη μέρα πού βρίσκεται;

Η Αριστερά έχει σηκώσει μπαϊράκι, ο Καρατζαφέρης μια στο καρφί και μια στο πέταλο…

Προέχει όλων η χώρα. Και σʼ αυτό δεν μπορεί να υπάρχει κανείς που να μη συμφωνεί.

Σωτηρία υπάρχει; Η αποφυγή του κραχ είναι μπορετή;

Δική τους υποχρέωση να δώσουν απαντήσεις στον λαό.

Ότι μπορεί να ελπίζει…

Και σʼ αυτό έχει ρόλο και λόγο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ