ο δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Εδώ και 14 χρόνια ένα οικόπεδο 28 στρεμμάτων στον Βοτανικό, όπου κατοικούν περίπου 1.500 Ρομά βρίσκεται σε κατάσταση… χωματερής! Ποτέ δεν καθαρίστηκε, ποτέ δεν πλύθηκε, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε κάποιος γι’ αυτό. Όπως και για τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Την καταγγελία αυτή κάνει ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελλήνων Ρομά Αθ. Καββαδάς, ο οποίος καλεί τον δήμαρχο να καθαρίσει βρωμιές 14 ετών και να μεριμνήσει για την ανθρώπινη συμπεριφορά τόσο των δημοτικών οργάνων όσο και των δημοτικών αρχόντων προς τους Ρομά κατοίκους του Βοτανικού!

QQQ «Παζάρι» ναρκωτικών και κάθε είδους τοξικών ουσιών έχει γίνει η οδός Στουρνάρη. Όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών Εξαρχείων, ειδικά έξω από την είσοδο του Πολυτεχνείου βρίσκει κανείς ό,τι ναρκωτικό θέλει! Κατά συνέπεια η περιοχή έχει γεμίσει τοξικομανείς και «βαποράκια» που κάνουν αφόρητη την κατάσταση στους κατοίκους και στους καταστηματάρχες. Οι αρμόδιοι άραγε το γνωρίζουν; Η Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, ο Δήμος, η Εισαγγελία δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα; Ας ελπίσουμε, τώρα που το θέμα παίρνει διαστάσεις, να ευαισθητοποιηθούν και να παρέμβουν. Ποτέ δεν είναι αργά…

QQQ Συζητιόταν ευρέως μεταξύ δημάρχων της Αττικής τις τελευταίες μέρες πως η νέα εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους που θα έφερνε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος στη Βουλή θα είχε μοναδικό στόχο να εξοικονομηθούν πόροι για να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι, γιατί το κράτος δεν έχει να τους δώσει ούτε… ευρώ! Μετά τις αντιδράσεις πάντως, ο κ. Ντόλιος απέσυρε την εγκύκλιο. Ο υπουργός Γ. Ραγκούσης, που μύρισε το… μπαρούτι, απέφυγε να εμφανιστεί δηλώνοντας ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1! Άλλος είχε τον ιό δηλαδή, και άλλος τις συνέπειες…

QQQ Πάντως το ΙΣΤΑΜΕ (το Ινστιτούτο που ελέγχεται από την… Οικογένεια), πριν ακόμα καλέσει η κυβέρνηση το ΔΝΤ, είχε κάνει απογραφή της δημόσιας περιουσίας και είχε καταγράψει αναλυτικά ποιοι χώροι είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν αμέσως και έχουν καλές προοπτικές πώλησης! Μεταξύ των χώρων αυτών ήταν και το τέως αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι μαρίνες των παραλιών της Αττικής προς τον Σαρωνικό και το Άλσος Αιγάλεω, το γνωστό «Μπαρουτάδικο», έκτασης 35 στρεμμάτων! Κάτι είχαν στο μυαλό τους δηλαδή στην κυβέρνηση και ετοίμαζαν τα «φιλέτα» που θα… έσπρωχναν πρώτα! Όμως για το Άλσος του Αιγάλεω λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Γιατί ο Δήμος Αιγάλεω είχε πετύχει το 2009, επί δημαρχίας Καλογερόπουλου, να του παραχωρηθεί για χρήση ο χώρος, και μάλιστα έχει καθαρίσει και τις ελάχιστες χρήσεις του, μια και είναι καθορισμένος χώρος πρασίνου. Μήπως με την καταγραφή αυτή που έχει κάνει το ΙΣΤΑΜΕ, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποχαρακτηρίσει τον χώρο, τώρα που έχει και… δικό της δήμαρχο, για να τον πουλήσει; Από εκεί και πέρα βέβαια, τον λόγο θα τον έχει ο λαός του Αιγάλεω. Και ελπίζουμε να μην έχουμε νέα… Κερατέα.

QQQ Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, ένας θεσμός-πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση», διοργάνωσε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής στο πλαίσιο τριήμερου σεμιναρίου, που συνδιοργάνωσε σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη και τη ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική», στο Πολιτιστικό Κέντρο των γεωργιανών μεταναστών «Ο Καύκασος». Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Dr Avtandil Mikaberidze και οι ειδικοί επιστήμονες Δημήτρης Σ. Παπαγγελόπουλος και Άγγελος Λάσκαρης, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση. Ο κ. Καλογερόπουλος προέτρεψε τόσο τους εκπροσώπους των δήμων όσο και τους εκπροσώπους των οργανώσεων μεταναστών να συμμετάσχουν στον νέο θεσμό και μέσα από τη δουλειά τους να καταστήσουν τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών λειτουργικά και χρήσιμα.

QQQ Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες απ’ όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπέης. Πολλοί σύμβουλοι πνέουν μένεα εναντίον του γιατί δεν τους αφήνει να μιλήσουν, ενώ τους αφαιρεί συχνά τον λόγο. Στις φωνές αυτές προστέθηκε και του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης Αποστολόπουλου, που εξοργίστηκε διότι, αν και ήθελε να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Μπέης τον αγνόησε προκλητικά.


Σχολιάστε εδώ