Ο Βαλβέρδε φρενάρει τον Φετφατζίδη

Ένα από τα θέματα που απασχολούν όλο τον κόσμο στο Λιμάνι αφορά στον Γιάννη Φετφατζίδη. Η εξαιρετική γνώμη που σχημάτισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε όταν είδε τον νεαρό μεσοεπιθετικό άρχισε να διαφοροποιείται. Μέσες-άκρες το είπε ο Βαλβέρδε και σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε καθημερινή αθλητική εφημερίδα.

«Το μόνο που έκανα εγώ για τον Γιορέντε ήταν ότι τον έβαλα να παίξει. Το ίδιο έκανα και με τον Φετφατζίδη. Απλώς του έδωσα την ευκαιρία. Από κει και πέρα εξαρτάται από τον ίδιο τον παίκτη εάν θα αρπάξει την ευκαιρία ή θα παίξει 10 αγώνες και μετά θα τον προσπεράσουν οι άλλοι», είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ολυμπιακού. Όντως, ο Γιορέντε άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Με την εθνική ομάδα της Ισπανίας έφτασε στην κορυφή του κόσμου κι αυτήν την εποχή είναι ένας από τους δυο-τρεις πιο περιζήτητους επιθετικούς σε όλο τον πλανήτη. Από την άλλη πλευρά, ο «Φέτφα» έπαιξε 10 ματς και σταδιακά έχασε τη θέση από άλλους παίκτες, που προφανώς τον προσπέρασαν.

Η υπόθεση του νεαρού παίκτη, ωστόσο, είναι περίπλοκη. Ο Φετφατζίδης αποτελεί μία από τις αδυναμίες του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πολλές φορές αφιέρωσε χρόνο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για να βελτιώσει την ψυχολογία του διεθνούς μεσοεπιθετικού, για τον οποίο υποστηρίζει ότι «είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος κι αυτό τον επηρεάζει στην απόδοσή του».

Ο Μαρινάκης πιστεύει πολύ στον Φετφατζίδη. Έχει, άλλωστε, αγαπήσει το ποδόσφαιρο σε εποχές που οι βιρτουόζοι παίκτες πλεόναζαν σε όλες τις ομάδες.

Αντίθετα, στην εποχή μας αποτελούν είδος πολυτελείας και αφού διαθέτει τέτοιος ο Ολυμπιακός, ο πρόεδρός του ελπίζει στην αξιοποίησή του. Αλλά αποκλείεται να παρέμβει ο Μαρινάκης στη δουλειά του Βαλβέρδε. Αντίθετα θα κάνει δεκτές τις εισηγήσεις του, ακόμα και αν διαφωνεί με αυτές.

Ο Βαλβέρδε, πάντως, αφουγκράζεται τις επιθυμίες του προέδρου, αλλά και του κόσμου. Ξέρει ότι ο Φετφατζίδης αποτελεί το αγαπημένο παιδί των οπαδών και γι’ αυτό θα εξαντλήσει μαζί του κάθε όριο υπομονής. Ποντάρει πολλά ο ισπανός τεχνικός στο γεγονός ότι ο πιτσιρικάς θα κάνει για πρώτη φορά προετοιμασία μαζί του και ελπίζει ότι θα βγει κερδισμένος από τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια. Αλλά περιμένει από τον παίκτη βελτίωση σε πολλούς τομείς, ώστε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα πάρει, είτε μέχρι το τέλος της σεζόν είτε στα φιλικά του καλοκαιριού.


Σχολιάστε εδώ